Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Autokamera MIO MiVue 658 Wifi Touch Super HD

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
7. 8. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Akokoľvek ste na cestách ostražití, stačí sekunda a stanete sa svedkom alebo účastníkom dopravnej nehody. Pri hľadaní vinníka a príčiny nehody sú často okolití svedkovia nemí a slepí, pretože poskytnúť svedectvo môže pre mnohých skrátka priniesť množstvo starostí.

Jednoduchým a predsa účinným riešením je preto zabezpečiť si na cesty svedka spoľahlivého a neomylného – autokameru MIO MiVue 658 Wifi Touch Super HD.

Balenie kamery začína napájacím adaptérom do auta, bez ktorého by kamera nefungovala. Ďalej je tam držiak kamery s prísavkou na predné okno. No a vous a la, v samostatnom balení je samotná kamera, ku ktorej nechýbajú ani návody.

Kameru MiVue 658 stačí len uchytiť na čelný panel automobilu a naklápať ju do strán podľa potrieb. Zariadenie je ovládanie cez 2,7 palcový dotykový displej. Systém zaznamená video v rozlíšení vyššom ako Full HD, konkrétne je to 2304 na 1296 bodov pri 30-tich snímkach za sekundu. Vďaka tomu je dobre vidno všetky detaily so snímaného deja.

Kamera MIO MiVue vytvára navyše širokouhlý, 150 stupňový záznam, takže jej neunikne žiadne dianie v okolí vášho automobilu. Zaznamenáva smer a silu nárazu, zákruty aj zrýchlenie vozidla a to vďaka trojosovému G senzoru.

MIO je pripravená zhotovovať záznamy aj so zaparkovaného vozidla, keď sa vodič v jeho blízkosti nenachádza. Kamera je v parkovacom režime užitočná aj v prípadoch vykradnutia vozidla alebo pri neočakávaných prírodných pohromách. V takýchto prípadoch dokáže byť užitočným pomocníkom počas administratívy s poisťovňami.

Ani zmrákanie, prípadne noc nie sú pre kameru prekážkou. Jej ostré videnie a svetelnosť zabezpečuje v prvom rade šošovka s clonovým číslom F: 1.8. Takže ani zhoršené svetelné podmienky neznížia kvalitu záznamu.

Kamera má v sebe zabudovaný GPS systém, ktorý automaticky k video záznamu pripája údaje o rýchlosti, polohe a smere auta. Informácie o polohe pomáhajú zariadeniu aj v tom, že inteligentný systém dokáže zvukovým znamením vodiča upozorniť aj na rýchlostný radar, keďže ich databázu má kamera v sebe.

Tieto údaje navyše MIO mesačne aktualizuje po celú životnosť samotného zariadenia. Ak už predsa len k nehode na cestách príde, autokamera MIO MiVue sa dá jednoducho vybrať a prepnúť aj do režimu fotoaparátu s rozlíšením 4 megapixely pre zdokumentovanie podrobností. Tak ako na videu, aj na fotkách systém zaznamená údaje o presnej polohe.

Všetky nahraté videá a fotky umožňuje MIO MiVue zdielať aj prostredníctvom sociálnych sietí. Slúži na to vstavaná MiVue aplikácia a zabudované Wifi, vďaka ktorému sa dajú multimédiá prenášať aj do iných mobilných zariadení.

Autokamera MIO MiVue 658 Wifi Touch Super HD sa vám teda určite zíde všade na cestách. V prípade nešťastnej udalosti bude okamžite po ruke a poskytne všetky dôležité údaje, ktoré k udalosti viedli.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)