Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Quell: Účinný pomocník, ktorý vás zbaví chronických bolestí bez užívania liekov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 2. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť NeuroMetrix minulý rok predstavila zariadenie s názvom Quell, ktoré dokáže prirodzenou cestou potlačiť väčšinu chronických bolestí bez nutnosti používania liekov. Nová generácia zariadení Quell pre rok 2016 si však so sebou prináša ešte viac vylepšení, s dôrazom na zlepšenie takejto liečby.

- „Môžete popísať technológiu vášho zariadenia? Ako funguje?,“ pýta sa pán Ľubomír Straka, šéfredaktor, Techpedia.SK.

„Nové nositeľné zariadenie Quell dokáže uľaviť od chronických bolestí bez liekov. Zariadenie využíva nervovú stimuláciu pre liečenie prirodzeným spôsobom. V podstate stimuluje zmyslové nervy elektrickými signálmi. Vďaka tomu potom mozog do tela vylúči endogénne opioidy, ktoré uľavia od bolestí,“ hovorí pán Frank McGillin, NeuroMetrix.

Trik tak spočíva v tom, že sa nervy stimulujú určitý čas na správnej úrovni a v presných intervaloch.
- „Aký druh bolesti to potláča? Uľaví to aj od bolesti chrbta?“

„Quell zvláda rôzne druhy bolestí. Bolesti spodného chrbta, nôh, kolien, členkov či pliec. Jediná bolesť, s ktorou vieme, že to nefunguje, je migréna.“

Okrem predĺženia životnosti batérie na jedno nabitie sa Quell dočkal aj iného užitočného vylepšenia, a to v spojitosti s mobilnou aplikáciou pre smartfóny.

„Aplikácia nielenže sleduje terapiu, ale aj váš spánok počas určitého obdobia. Dostávate tak spätnú väzbu o jeho priebehu, ale aj o tom, ako celkovo vylepšíte váš spánok,“ vysvetľuje pán Frank McGillin, NeuroMetrix.

Podľa slov vývojárov sa má nová generácia nositeľných zariadení Quell dostať k ľuďom už v marci tohto roka. Ako bude u nich prístroj fungovať však ukáže až prax.