Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Casio predstavilo poriadne odolné hodinky s GPS a mapami

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
10. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Casio je známe svojimi odolnými hodinkami, s ktorými si táto japonská firma urobila meno už v 90 rokoch minulého storočia. Dizajn bol už aj vtedy nadčasový, a aj keď je jasné, že sa k biznis oblečeniu nehodí, „cieľovkou“ sú predsa milovníci adrenalínu a športu.

Hodinky WSD F20 preto tiež nesú jasný rukopis dizajnérov Casio a hrubá plastová konštrukcia je kde tu spevnená priznanými skrutkami. Konštrukcia samozrejme nie je masívna náhodou, spĺňa totižto vojenský štandard MIL-STD-810. To znamená napríklad odolnosť voči vode až do 50 metrov, odolnosť voči prachu a k tomu samozrejme zvýšenú odolnosť voči nárazom a pádom.

Odolné hodinky Casio WSD F20 so systémom Android Wear 2.0

Vývojári tohto kúsku sa rozhodli pre vnútorný operačný systém Android Wear 2.0, ktorý si užijete na 1,32 palcovom duálnom displeji s rozlíšením 320x300 bodov. Aby boli hodinky naozaj čo najviac hodné svojej vojenskej previerky, pridal výrobca GPS modul a predinštalované mapy. Čiže ak budete niekedy mimo dosah mobilného signálu, dokážete sa bez problémov orientovať vo vašej ceste.

Odolné hodinky Casio WSD F20 so systémom Android Wear 2.0

Ak však v dosahu signálu budete, tak hodinky vám ponúknu dokonca možnosti, ako poslať správu či mail bez toho, aby ste museli vyberať mobil z vrecka či batohu. Výdrž batérie iba v móde hodiniek je okolo jedného mesiaca, ale ak pozapínate všetky funkcie, klesne vám výdrž na čosi vyše jedného dňa. Nabíjanie však trvá len dve hodiny a tak aj krátka návšteva civilizácie vás vráti späť do hry.

Hodinky WSD F20 výrobca ponúka v dvoch farebných kombináciách, a to šedo-čiernej a oranžovo-čiernej.

Odolné hodinky Casio WSD F20 so systémom Android Wear 2.0