Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Chcete si natrénovať spokojný život? Náramok Feel vám to umožní

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
6. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fitnes náramky, merajúce všemožné telesné parametre, aby bol tréning čo najúčinnejší, sú už samozrejmosťou. Ale náramok merajúci vaše emócie, aby ste sa vedeli naladiť na šťastný život, to tak bežné nebýva.

Firma Myfeel sa preto rozhodla, že taký náramok spraví a nazvali ho jednoducho Feel, teda pocit. Do elegantného náramku, už na prvý pohľad cieleného na ženského používateľa, teda vývojári z Myfeel-u umiestnili senzory merajúce povrchový odpor pokožky, pulz, teplotu. Na základe týchto údajov, odoslaných do aplikácie, potom vyhodnotí používateľove emócie.

Náramok Feel vytvorila firma Myfeel s cieľom, aby meral a vyhodnocoval emočné stavy nositeľa

Samozrejme náramok nesleduje zložité duševné rozpoloženia ale len základné emócie, akými sú spokojnosť, hnev, smútok, stres a samozrejme pocit šťastia. Vyhodnocovaním týchto emócií potom vznikne denný emočný graf a používateľ môže tak sledovať svoj progres v miere pozitívnych emócií.

A aj keď väčšina ľudí určite tuší svoje zdroje stresu, ako je napríklad zlá práca, alebo problémy v rodine, je celkom zaujímavá predstava, že by pomocou takejto jednoduchej veci mohol človek vybalansovať svoj emočný život. Samotná aplikácia sa však nesústredí len na meranie hodnôt, ale môžete si, po vzore fitness náramkov, dokonca stanovovať ciele vo vašej súkromnej terapii.

Náramok Feel vytvorila firma Myfeel s cieľom, aby meral a vyhodnocoval emočné stavy nositeľa

Náramok je vode odolný, ako jeho fitness kolegovia, a dá sa objednať v štyroch farbách. Aby to však človek nemal na ruke „prenáramkované,“ myslím si, že by výrobca Myfeel mal prísť s nejakým náramkom, ktorý spája výhody športových senzorov s tými emočnými. Je totižto už starými Grékmi potvrdené, že duševné zdravie kráča ruka v ruke s tým telesným.