Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Horologické hodinky Frederique Constant spojili Silicon Valley a Švajčiarsko

Horologické hodinky Frederique Constant spojili Silicon Valley a Švajčiarsko
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dnes je smart už všetko – telefóny, chladničky, práčky, ale aj hodinky. Práve smart hodinky prišli na trh s veľkými očakávaniami – niektorým ľuďom sa tieto očakávania naplnili, iným nie. Medzi tými nespokojnými veľká časť kritizovala ich dizajn a vzhľad.

Chýbala im kombinácia čistého, klasického hodinkového vzhľadu a najmodernejších technológií. Práve toto sa rozhodol vyriešiť švajčiarsky výrobca hodiniek Frederique Constant. Čo by ste o tejto firme mali vedieť?

Špičková kvalita zo Ženevy

 

Ženeva nie je len krásnym mestom, ale aj sídlom rodinného hodinárskeho podniku Frederique Constant. Ten v dnešnej podobe v roku 1988 založili manželia Aletta Bax a Peter Stas, no história tejto značky siaha ešte ďalej. Práve Peter Stas patrí do 4. generácie potomkov pána Constanta Stasa. Ten v roku 1904 založil podnik na výrobu hodinkových číselníkov. A ako sa dostalo meno Frederique do názvu značky?

Frederique Schreiner bol partnerom Constanta Stasa v tomto podniku, a vďaka manželom Stasovým ich poznajú milovníci hodiniek aj po ich smrti. A ako je na tom značka v súčasnosti? V roku 2011 vyrobila viac ako 120-tisíc hodiniek, ktoré sa predávali vo viac ako 100 krajinách po celom svete. Firma pokračovala v raste, aby mohla prísť s jedinečnými horologickými inteligentnými hodinkami.

Horologické hodinky Frederique Constant spojili Silicon Valley a Švajčiarsko

Čo sú horologické inteligentné hodinky

 

Keď o horologických hodinkách z dielne Frederique Constant povieme, že sú mostom medzi Švajčiarskom a Silicon Valley, nemyslíme len prepojenie švajčiarskej precíznosti vo výrobe hodiniek a technologických pokrokov zo Silicon Valley. Ale aj to spojenie dvoch spoločností – švajčiarskej Frederique Constant, ktorá sa postarala o dizajn a výrobu hodiniek, a firmy Fullpower zo Silicon Valley, ktorá hodinkám dodala softvér. A čím sú zaujímavé tieto inteligentné horologické hodinky?

Na prvý pohľad nie sú ničím výnimočné – majú krásny prepracovaný analogický číselník a kvalitný kožený remienok. Dôležité je však ich vnútro. Teda to, ktoré je možné pomocou aplikácie zosynchronizovať so zariadeniami fungujúcimi na platforme Android a iOS. Aké sú ich výhody?

Nemajú digitálny displej, ale krásny ručičkový číselník, vďaka čomu batériu nemusíte neustále nabíjať (vydrží až 2 roky). Okrem dátumu a času sledujete vaše spánkové cykly, aktivity, môžete si nastaviť ciele, ktoré by ste radi splnili, a zároveň sa všetky tieto údaje zálohujú v cloude.

Horologické hodinky Frederique Constant spojili Silicon Valley a Švajčiarsko

S MotionX máte prehľad o vašich aktivitách

 

Dôležitou súčasťou týchto horologických hodiniek je platforma MotionX. Na čo slúži? Vďaka nej máte presné a komplexné údaje o vašom dni – aké aktivity ste vykonali, ale aj o kvalite a cykloch vášho spánku. Prečo je to dôležité? Ako povedal Philippe Kahn, zakladateľ spoločnosti Fullpower:

„Tretinu nášho života prespíme, ale drvivá väčšina ľudí nemá najmenšie poňatie, aké sú ich spánkové návyky. Hodinky boli vyvinuté na základe sledovania a analýzy viac ako 100 miliónov nočných spánkových cyklov a mnohých rokov výskumu a vývoja v obore biomechaniky prirodzených ľudských pohybov. Či už práve spíte, alebo ste v stave bdelosti, švajčiarske horologické inteligentné hodinky vám dajú presné informácie o vašich aktivitách aj spánkových cykloch, a to vďaka patentovanej snímacej technológii, ktorú nemusíte nabíjať!“

A čo cena? Najlacnejší model si kúpite za menej ako 800 eur a to nie je vôbec zlé na to, čo dokážu. Čo poviete?