Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Moskito: Cyklometer v retro štýle a analógové inteligentné hodinky v jednom

Moskito: Cyklometer v retro štýle a analógové inteligentné hodinky v jednom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Viacerí cyklisti preferujú cyklometre, ktoré kombinujú ľahko čitateľný analógový displej s pokročilou technológiou elektroniky vo vnútri zariadenia. Švajčiarski vývojári však idú v tomto smere ešte o krôčik ďalej a zostrojili zariadenie Moskito. To predstavuje analógovo-digitálny cyklometer, ktorý sa však dá dať z bicykla dole a používateľ ho môže nosiť aj ako inteligentné hodinky.

Pri použití Moskito v režime hodiniek sa pripevní do puzdra s remienkom a stlačením tlačidla sa zariadení prepne na klasické zobrazenie času pomocou mechanických hodinových ručičiek, ktoré ukazujú hodiny, minúty a sekundy. Menší číselník na zariadení ukazuje dátum a po spárované s mobilným telefónom zobrazuje Moskito na ďalšom malom číselníku upozornenia na hovory, správy alebo emaily.

Nositeľné zariadenie Moskito v sebe spája analógové inteligentné hodinky a cyklometer

Hlavnou funkciou zariadenia Moskito však je režim cyklometra. Držiak pre zariadenie môže byť namontovaný na riadidlách alebo predstavci pre riadidlá. Po vložení do držiaka môže používateľ zvoliť medzi režimom Speed a Chrono.

V režime Speed slúži sekundová ručička pre ukázanie aktuálnej rýchlosti v kilometroch alebo míľach, zatiaľ čo minútová ručička ukazuje prekonaná vzdialenosť. Dátumový číselník v tomto režime informuje používateľa o priemernej rýchlosti a hodinová ručička stále označuje čas. V režime Chrono sa zariadenie Moskito zmení na stopky, ktoré zobrazujú cestovný čas v hodinách, minútach a sekundách.

Moskito sa dá ľahko vybrať z remienka a vložiť do držiaka na bicykli

Samozrejme aj v režimoch Speed a Chrono funguje druhý malý číselník ako informátor o notifikáciách zo spárovaného smartfónu. Treba spomenúť, že údaje o rýchlosti môžu byť na zariadení Moskito zobrazované len vtedy, ak je v kontakte so sprievodnou mobilnou aplikáciou v telefóne. Používateľ má možnosť si v aplikácii nastaviť svoje ciele a nahrať údaje o jazde do služieb, ako je Strava.

Nositeľné zariadenie Moskito je prepojené s mobilnou aplikáciou, ktorá zabezpečí zobrazenie notifikácií a zobrazí rôzne informácie o jazde na bicykli

K dispozícii budú dva modely zariadenia Moskito buď z vyrobené z leteckého hliníka alebo z nerezovej ocele. Sklo môže byť z minerálneho skla alebo zafíru. Zabudovaná lítium-iónová batéria by mala pri plnom nabití poskytnúť dostatok energie pre až 6 mesiacov používania.

Cyklometer a analógové inteligentné hodinky Moskito sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať za finančnú podporu v sume od 535 švajčiarskych frankov (okolo 497 EUR), pričom maloobchodná cena je stanovená na 765 CHF (asi 710 EUR).

Nositeľné zariadenie Moskito bude k dispozícii v dvoch prevedeniach