Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Športové okuliare Oakley s fitness monitorovaním a digitálnym trénerom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sú rôzne nositeľné fitness náramky a hodinky užitočnými pomocníkmi nejedného aktívneho používateľa, veľa údajov sa dostáva z priameho dohľadu práve kvôli ich umiestneniu na zápästí alebo na členku.

Spoločnosť Intel a Luxottica spojili svoje sily, aby vytvorili fitness monitorovacie zariadenie, ktorého informácie sú centrálne umiestené pred tvárou používateľa. K tomu sa pridala známa spoločnosť Oakley a výsledkom sú športové okuliare s rôznymi biometrickými snímačmi a trénerom, ktorý sa aktivuje hlasom.

Športové okuliare Oakley Radar Pace sú navrhnuté tak, aby dokázali merať fitness aktivity nositeľa a poskytli mu dôležité rady prostredníctvom digitálneho trénera

Okuliare Oakley Radar Pace na prvý pohľad vyzerajú ako normálne slnečné okuliare, ktoré majú k sebe pripojený pár slúchadiel do uší. V ráme sa však nachádza Bluetoothmodul pre bezdrôtové pripojenie so smartfónom, mikrofón pre hlasové príkazy pre digitálneho trénera alebo pre telefónne hovory počas aktivity, a dotyková plocha na ľavej strane pri spánku, ktorá slúži pre ovládanie prehrávania hudby, nastavenie hlasitosti či prijímanie hovorov.

Oakley Radar Pace disponujú akcelerometrom, gyroskopom a senzormi pre meranie tlaku, vlhkosti vzduchu a vzdialenosti. Okrem toho okuliare sledujú bežné biometrické informácie nositeľa, vrátane jeho výkonu, frekvencie tepu srdca, rýchlosti, kadencii, času, tempa a prekonanej vzdialenosti. Hlavným zameraním sú pritom bežci či cyklisti.

Okuliare Oakley Radar Pace vyzerajú ako bežné slnečné okuliare s pripevnenými slúchadlami do uší, všetka technológia sa ukrýva pritom v ich ráme

Okuliare využívajú algoritmy pre učenie sa rutín používateľa tak, aby sa mohli prispôsobiť jeho pokrok a vybudovať pre neho vlastný tréningový plán založený na používateľom definovaných cieľoch. Počas výkonu systém dohliada na štatistiky používateľa a môže podľa toho automaticky prispôsobiť jeho rutinu tak, aby aktivita bola jednoduchšia či náročnejšia.

Komunikácia s okuliarmi Oakley Radar Pace je obojsmerná. Systém založený na Intel Real Speech dokáže cez slúchadlá používateľovi na hlasové vyžiadanie odpovedať a informovať ho o špecifických štatistikách jeho športového výkonu, čím sa eliminuje nutnosť tápania pohľadu, ako je to pri hodinkách či smartfónoch a používateľ sa tak môže plne sústrediť na svoj výkon.

Onímateľné slúchadlá do uší pre okuliare Oakley Radar Pace môžu slúžiť pre prehrávanie hudby alebo pre pokyny od digitálneho trénera

Zariadenie sa taktiež dokáže synchronizovať s inými fitness monitormi prostredníctvom Bluetooh, čím sa môže vybudovať ešte dôkladnejší biometrický snímok o celkovom športovom výkone.

Športové fitness monitorovacie okuliare Oakley Radar Pace sú k dispozícii na stránkach výrobcu a vo vybraných obchodoch v Severnej Amerike, Európe a Austrálii za cenu 449 dolárov. Súčasťou balenia je nabíjací kábel, puzdro a slúchadlá do uší.

Súčasťou športových okuliarov Oakley Radar Pace je aj sprievodná mobilná aplikácia, v ktorej si používateľ môže nastaviť svoj tréningový plán a ciele