Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prsteň Thim aktívne vstupuje do boja proti nespavosti

Prsteň Thim aktívne vstupuje do boja proti nespavosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nositeľné zariadenia nám pomáhajú monitorovať viaceré činnosti, medzi ktoré patrí zvyčajne aj kvalita spánku. Ľudia, ktorí trpia nespavosťou by však mali zbystriť pozornosť, pretože nové nositeľné zariadenie Thim v tvare prsteňa sa priamo zameralo na pomoc proti nespavosti.

Prsteň Thim je ľahký a opakovaným sledovaním vzorov spánku nositeľa ho dokáže naučiť si vytvárať dlhší a hlbší spánok. Prsteň vyvinula spoločnosť Thim v spolupráci s výskumníkmi z univerzity Flinders v Južnej Austrálii. Nositeľné zariadenie trénuje používateľa tak, aby dokázal zaspať tým, že ho opakovane prebúdza z ľahkého spánku.

Thim je nositeľné zariadenie v tvare prsteňa, ktoré učí používateľa dosiahnuť dlhší a kvalitnejší spánok

Thim sa prostredníctvom technológie Bluetooth bezdrôtovo pripája k mobilnému zariadeniu používateľa a prebudí ho cez jemné vibrácie počas jeho spánku v najľahšej fáze. Tento proces sa neustále opakuje. Podľa výskumníkov z univerzity sa preukázalo, že situácia, kedy si ľudia opakovane zdriemli a opäť sa prebudili, pomáha telu sa naučiť rýchlejšie znovu zaspať, pričom sa zhruba o hodinu zvýši aj trvanie spánku.

Prsteň Thim opakovane prebudí nositeľa v ľahkom spánku, čím si jeho telo vybuduje návyk rýchlejšieho zaspávania

Prsteň Thim môže poslúžiť aj používateľom, ktorí si radi počas dňa zdriemnu, aby nabrali čerstvé sily. Slúži ako tréner, ktorý pomôže dosiahnuť optimálny prospech z krátkodobého spánku. Tajomstvo spočíva v tom, že toto nositeľné zariadenie vás nechá spať presne 10 minút. Ukázalo sa totiž, že po 20tich minútach sa driemajúci ľudia naopak cítia omámení a krátky oddych stratil na efekte. Thim vie, kedy sa nositeľ dostal do prvej a najľahšej fázy spánku a dokáže tak načasovať odpočet 10tich minút pre kvalitné a osviežujúce zdriemnutie.

Prsteň Thim dokáže nositeľa presne zobudiť počas driemania tak, aby bol naozaj oddýchnutý

Výrobca sa rozhodol prsteň Thim ponúknuť prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa mu podarilo doteraz vyzbierať viac ako polovicu z požadovanej sumu 120 000 austrálskych dolárov. Do skončenia kampane zostáva ešte 22 dní a prsteň Thim sa dá momentálne získať finančnou podporou v sume 129 austrálskych dolárov. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by mali svojich majiteľov nájsť v máji 2017.