Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IT Fitness Test dosiahol už 14 tisíc účastníkov

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
26. 6. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Celonárodný test IT zručností je približne v polovici svojho priebehu a IT asociácia Slovenska už zaznamenala viac ako 14,000 účastníkov. Prekonal sa tak celkový počet testovaných ľudí z minulého roka – a to je pre všetkých záujemcov ešte stále mesiac k dispozícii.

IT FITNESS TEST 2014 prebieha od 13.5.2014 do 31.7.2014 a my sme vás o ňom už niekoľkokrát informovali nielen písomne, ale aj formou reportáže. Pre krátke zhrnutie len toľko, že ide o test IT znalostí, do ktorého sa môže prihlásiť každý na internetovej stránke www.itfitness.sk do konca júla. Cieľovou skupinou sú však predovšetkým mladí ľudia, študenti vysokých a stredných škôl, no po prvý raz je tu kategória i pre žiakov základných škôl.

„Očakávame, že Slovensku bude chýbať v najbližších rokoch 15 až 20 tisíc IT odborníkov. V tomto sektore je veľa voľných, dobre ohodnotených pracovných miest. Výsledky IT Fitness testu nám pomáhajú zistiť, ako sa vyvíja digitálna gramotnosť na Slovensku a na základe neho môžeme urobiť opatrenia na zlepšenie,“ vraví Digitálny líder pre Slovensko a štátny tajomník Ministerstva financií SR Peter Pellegrinni. Okrem toho chce slovenská IT komunita i identifikovať nové talenty, ktorú sú ešte len na školách. Vyhlásenie výsledkov bude v rámci IT Gala 2014, ktoré sa uskutoční 25. septembra 2014. Zámer realizovať testovanie IT zručností v Slovenskej republike, IT FITNESS TEST, vznikol v roku 2009, ako súčasť iniciatívy Európskej komisie, označovanej ako „Týždeň IT zručností (eSkills Week)”. Aktuálne testovanie je súčasťou kampane Európskej komisie „eSkills for Jobs“. Projekt IT FITNESS TEST 2014 organizuje v rámci úspešnej aktivity testovania z rokov 2010 a 2012 v úzkej spolupráci IT Asociácie Slovenska, Ministerstva financií SR, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a ostatných partnerov. Generálnym partnerom podujatia je spoločnosť Slovanet.