Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fitness program Actijoy udrží psa v kondícii aj bez prítomnosti majiteľa

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
20. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak sa práve nachádzate mimo domova, a svojho verného psieho kamaráta ste zverili do opatery, iste sa zamýšľate, ako sa mu asi bez vás vodí. Pije dostatok vody? Dostáva sa mu každý deň potrebné množstvo pohybu? Je v celkovej dobrej fyzickej kondícii? Nevystrája až príliš? Odpovede na tieto otázky dá šikovné technologické zariadenie Actijoy, fitness program pre psov.

Actijoy je zameraný na sledovanie celkového zdravia psa, jeho dennej aktivity, vyváženej stravy, prípadne ako prevencia proti začínajúcim ochoreniam. Svoju predpremiéru malo na podujatí CES Unveiled Prague, ktoré redakcia Techpedia.SK navštívila.

wearables, zvíeratá, psy, zdravie, fitness program, fitness tracker, fitness aplikácia Tvoria ho jednoduchý obojok - activiy tracker, miska - fitness tracker a šikovná aplikácia do mobilu, tabletu či PC. Obojok po celý deň sleduje drobné činnosti psa, ako oddych, zvýšenie škriabanie srsti, hryzenie až po celkový denný pohyb vo forme behania, skákania a hrabania. Len čo sa pes priblíži ku kŕmnej miske, tá z neho odčíta denné údaje a odosiela ich spolu so svojimi zisteniami do aplikácie. Samotná miska zas dokáže odsledovať množstvo skonzumovanej vody alebo potravy. Pomocou aplikácie dokáže určiť, aký druh potravy v nej bol alebo to, či je voda čerstvá. Pomocou váženia miska sleduje, či sa pes neprežiera alebo naopak, či mal pri zvýšenom fyzickom výkone dostatočný prísun potravy. Miska dokonca sleduje predpoveď počasia. Majiteľa tak dokáže vopred varovať napríklad pred horúčavami, v ktorých sa voda rýchlo odparí, čím predíde kolapsu zvieraťa z prehriatia a dehydratácie.

wearables, zvíeratá, psy, zdravie, fitness program, fitness tracker, fitness aplikácia

Systém Actijoy je vzájomne komunikuje cez Bluetooth 4.0 a WiFi. Ku všetkým údajom má majiteľ okamžite prístup z celého sveta. Aplikácia funguje na platforme iOS ako aj Android. Zariadenia sú nenáročné na spotrebu energie, v prevádzke vydržia približne 14 dní, po upozornení LED diódou ich stačí dobiť cez USB.


Už onedlho plánuje spoločnosť Actijoy uvedenie startupovej kampane na portáli Kickstarter, no už teraz zozbierava predobjednávky od starostlivých majiteľov.

wearables, zvíeratá, psy, zdravie, fitness program, fitness tracker, fitness aplikácia