Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Playstation Now pre PC prevedie veľké tituly na malé obrazovky

Playstation Now pre PC prevedie veľké tituly na malé obrazovky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Herné konzoly Playstation a Xbox ponúkajú viacero kvalitných herných titulov, no nie každý pre ich hranie je ochotný míňať peniaze na hernú konzolu. Väčšina ľudí však má doma počítač a preto sa spoločnosť Sony rozhodla uvoľniť svoju knižnicu herných titulov Playstation Now aj pre majiteľov PC. Tí si tak môžu k počítaču prostredníctvom USB pripojiť radič PS4 a vychutnávať veľké herné tituly z konzoly na malej obrazovke.

Majitelia notebookov s operačným systémom Windows 7 alebo vyšším si budú môcť stiahnuť Playstation Now a získajú prístup k viac ako 400 titulom, vrátane takých herných značiek, ako je Uncharted, Ratchet & Clank a God of War. V súčasnej dobe je systém kompatibilný iba s PS4 s niektorými televízormi.

Hry sa budú dať hrať pomocou ovládača DUALSHOCK 4 pripojeného pomocou kábla microUSB alebo bezdrôtovo prostredníctvom nového bezdrôtového adaptéra. No pre využívanie Playstation Now sú určité obmedzenia.

Sony plánuje majiteľom PC sprístupniť knižnicu herných titulov PlayStation Now formou USB adaptéra

Odporúčaná konfigurácia od Sony je PC s Windows 7 s procesorom aspoň 3,5 GHz Intel i3 alebo 3,8 GHz AMD A10, spolu s minimálne 2 GB operačnej pamäte RAM a 300 MB voľného úložného priestoru. Playstation Now tiež nie je určené pre ľudí, ktorí majú pomalé pripojenie na internet. Podľa Sony pre plynulé hranie je potrebné mať pripojenie rýchlejšie ako 5 Mbps.

Už čoskoro si aj na notebookoch budeme môcť zahrať z viac ako 400 titulov z knižnice Playstation Now

Momentálne neplánuje Sony ponúkať tento systém pre používateľov počítačov Mac. No pre počítače s operačným systémom Windows bude Playstation Now k dispozícii v Európe podľa Sony už „čoskoro“, Severná Amerika si musí o niečo dlhšie počkať. Adaptér Dualshock 4 bude stáť 24,99 dolárov a bude kompatibilný s existujúcim systémom RemotePlay pre Mac a PC.