Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Shoka Bell: Zvonček na bicykel s množstvom inteligentných funkcií

Shoka Bell: Zvonček na bicykel s množstvom inteligentných funkcií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

To, že máte doma starší bicykel ešte neznamená, že sa nemôže naučiť nové triky prostredníctvom inteligentného zariadenia. Presne toto ponúka nový zvonček na bicykel s názvom Shoka Bell, ktorý nielenže prináša overenú funkciu výstražného zvuku na cestách, ale obsahuje aj inteligentné balenie s navigáciou, alarmom proti krádeži a LED osvetlením. To všetko v malom kompaktom balení s prepojením na smartfón.

Aj napriek tomu, že Shoka Bell nie je o moc väčší ako bežné zvončeky na bicykel, jeho kompaktné telo sa dá pripojiť k bežným typom bicyklových riadidiel. Osem LED diód smerovaných dopredu, slúži ako bežné osvetlenie, ktoré sa však vie prispôsobiť svetelným podmienkam okolitého prostredia.

Inteligentný zvonček na bicykel Shoka Bell slúži aj ako LED svetlo, navigácia či alarm proti krádeži

Na vrchole zariadenia Shoka Bell sa nachádzajú ďalšie LED diódy, ktoré však v tomto prípade poskytujú navigačné údaje v reálnom čase prostredníctvom svetelných šípok pre ukázanie správneho smeru. Ako náhle sa Shoka Bell prepojí cez Bluetooth 4.1 LE so sprievodnou mobilnou aplikáciou, naviguje cyklistu k jeho cieľu, pričom robí všetko preto, aby sa vyhol nebezpečným križovatkám či strmým kopcom. Aplikácia pri tvorbe optimálnej trasy berie tiež do úvahy cyklistické chodníky.

Zvonček Shoka Bell sa pripája k svorke na riadidlách prostredníctvom magnetov

Shoka Bell disponuje detektorom pohybu zabudovaným do svoriek pre pripevnenie zariadenia k riadidlám. Vďaka tomu nemusí používateľ nechávať zariadenie s bicyklom, ale jednoducho si ho zoberie so sebou a svorky samotné slúžia ako bezpečnostný alarm. Ak svorka deteguje pohyb bicykla, spustí sa hlasný alarm s dosahom do vzdialenosti až 250 metrov.

Samozrejme primárne slúži Shoka Bell ako výstražný zvonček na bicykel, s množstvom programovateľných tónov. Pri maximálnej hlasitosti zvoní dvakrát tak hlasno ako bežný zvonček, ale podľa výrobcu sa hlasitosť prispôsobuje svojmu okoliu, takže používatelia zbytočne nestrašia nevinných chodcov.

Zvonček Shoka Bell má v svorke na riadidlách zabudovaný pohybový senzor, ktorý spúšťa alarm

Sprievodná aplikácia umožňuje sledovať obľúbené trasy priateľov, rovnako ako zistí, či sa niektorý z nich nenachádza v okolí používateľa. Aplikácia poskytuje aj fitness informácie o prejdenej vzdialenosti či času trasy. Shoka Bell s váhou 110 gramov sa upevňuje k svorkám na riadidlách prostredníctvom magnetov. Životnosť lítium-iónovej batérie je udávaná na 200 hodín a nabíja sa pomocou microUSB portu.

Inteligentný zvonček Shoka Bell je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa už podarilo vyzbierať viac ako 111 000 dolárov, pričom požadovaný cieľ bol 75 000 dolárov. Zvonček sa dá získať finančnou podporou kampane v sume 99 dolárov, pričom dodávka je naplánovaná na marec 2017.

Inteligentný zvonček na bicykel Shoka Bell sa prepája s mobilnou aplikáciou prostredníctvom Bluetooth 4.1 LE