Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: Nová rada UHD televízorov SONY XBR

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sony Electronics predviedla novú radu desiatich modelov BRAVIA 4K Ultra HD LED televízorov, ktoré sú rozdelené do štyroch sérií s uhlopriečkami v rozmedzí od 45 do 75 palcov. Spoločným menovateľom celej rady je použitie nového 4K zobrazovacieho procesora s označením X1.

Tento X1 procesor má okrem iného na starosti zvyšovanie presnosti zobrazovania farieb, nastavenie kontrastu, čistoty obrazu pri zlepšovaní kvality súčasných streamovaných 4K a HD snímok. V kombinácii s pokročilou technológiu upscalling algoritmu 4K X-Reality, vedia tieto televízory analyzovať a následne upraviť obraz na najvyššiu možnú kvalitu, bez ohľadu na zdroj vysielaného obrazu.

TRILUMINOS displej LED obrazoviek dokáže verne reprodukovať základné farebné odtiene a tak celá farebná škála na obrazovke je konzistentná a dynamická.

Z celého nového radu zrejme najviac vyčnievajú televízory XBR X900C (55 a 65 palcová uhlopriečka) a X910C (75 palcová uhlopriečka), ktoré majú ultra tenkú obrazovku. Podľa slov výrobcu je to zrejme najtenšia obrazovka aká je momentálne dostupná. Jej šírka je iba 4,9 mm a využíva takzvaný plávajúci štýl zobrazenia. Obrazovka je prakticky bez rámu a dá sa vďaka svojej hrúbke veľmi ľahko pripevniť na stenu ako klasický maľovaný obraz.