Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Razer rozprestrel obrazové krídla a stvoril notebook s tromi displejmi

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
13. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Razer na CES 2017 len tak sršal novinkami a tak okrem Ariana projektu prišiel aj s ďalšou dámou do tanca, tentoraz s Valerie. Nápad vyšiel samozrejme z praxe. Ak máte klasický stolný počítač a máte dvoj či troj monitorové riešenie, chápete výhodu tohto rozšíreného pracovného poľa.

Pri notebooku však rátate skôr s mobilnosťou a tak vám musí jedna obrazovka stačiť, a v prípade nutnosti si viete nejaký ten monitor pripojiť cez niektorý zo zabudovaných portov. Pýtať si však niekde na stanici, či v lietadle druhý monitor, je samozrejme nemysliteľné a tak Razer prišiel pre hráčov s riešením. Valerie je totižto herný notebook ktorý má až tri displeje.

Spoločnosť Razer predstavila prototyp hreného notebooku Valerie s tromi displejmi

Ako základ vývojári využili svoj už existujúci Razer Blade Pro, ale vylepšili monitorovú časť tohto notebooku. Do nej sa im podarilo dostať ešte ďalšie dva bočné vysúvateľné displeje. Samozrejme o niečo sa zvýšila váha a poznateľne aj hrúbka, stále však je to prijateľná daň za troj-monitorový komfort kdekoľvek na hoteli či ceste. Celú operáciu umožňujú aj dômyselné otočné kĺby, ktoré nielenže kontrolujú pohyb vysúvania displeju, ale ho potom aj umožňujú natočiť k používateľovi.

Spoločnosť Razer predstavila prototyp hreného notebooku Valerie s tromi displejmi

Z technických parametrov je jasné, že nepôjde o žiadnu lacnú záležitosť, pretože displeje sú 17,3 palcové IGZO panely a celé to beží na grafickej karte Nvidia GeForce GTX 1080. Procesor je osemjadrový Core i7, následovaný 32 GB operačnej pamäte RAM. Dizajn celého zariadenia je čistý a priamočiary, s dôrazom na hráčsky komfort. Váha pri jednomonitorovom riešení je úctyhodných 5 a pol kila a tak Valeria s trojnásobným počtom obrazoviek tiež nebude žiadna ľahká dáma.

Spoločnosť Razer predstavila prototyp hreného notebooku Valerie s tromi displejmi

Výdrž batérií je uvádzaná predbežne na jednu hodinu, takže batéria slúži skôr iba ako záložný zdroj na uloženie dát v prípade výpadku prúdu. Na CES ohlásili aj jednu smutnú udalosť ohľadom Valerie a totižto dajaký zlodej tento notebook ukradol. Bol to prototyp na ktorom sa firma snažila odladiť chyby a tak ostáva len dúfať, že to spustenie na trh priveľmi nezdrží.

Je jasné že dať pár tisíc eur za herný notebook je priveľa, ale zas na takej LAN párty či chate budete určite hráč s najlepším výhľadom.