Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cesta k uvedomeniu si rizík spojených s nesprávnym používaním internetu

Cesta k uvedomeniu si rizík spojených s nesprávnym používaním internetu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Talianska pošta (Poste Italiane) a nadácia GCSEC v spolupráci s poštovou a komunikačnou políciou (Postal and Communications Police) prestavia počas výstavy Maker Faire Rome 2016 expozíciu „Tutto sul web“, čo by sa dalo označiť ako cesta k uvedomeniu si rizík spojených s nesprávnym používaním internetu. Prezentácia je rozdelená do troch častí, v troch rôznych výstavných priestoroch.

Od steny ku stene (From wall to wall)

 

Návštevníci vstúpia do prostredia, ktoré prostredníctvom panelov so vstavanými QR kódmi budú demonštrovať dobu od kedy vznikli sociálne média, a upozornia na to, že správy, fotografie a dobré meno ľudí už môže podliehať verejnému pohľadu a môže byť zmenené či zneužité podľa ľubovôle.

Na výstave Maker Faire Rome 2016 si budú môcť návštevníci pozrieť prezentáciu rizík spojených s používaním internetu ako moderného nástroja súčasnosti i budúcnosti

Vaša identita visí na vlásku (Your identity hanging by a thread)

 

Druhá časť prezentácie ukazuje aktuálne hrozby súvisiace s používaním internetu a obrovské šírenie sociálnych sietí, kde hrozí nebezpečenstvo v súvislosti so zverejnenými informáciami prostredníctvom týchto médií. Všetko čo sa nás týka, osobné a profesionálne informácie, sú dané k dispozícii každému s rizikami s tým spojenými.

Premietané budú videá s niektorými skutočnými prípadmi spolu s komentárom polície Postal and Communications Police pre lepšie pochopenie, aké riziká hrozia používateľom, ktorí bezmyšlienkovo používajú internet.

Na výstave Maker Faire Rome 2016 si budú môcť návštevníci pozrieť prezentáciu rizík spojených s používaním internetu ako moderného nástroja súčasnosti i budúcnosti

Prechádzka smerom k budúcnosti (Walking towards the future)

 

Záverečná časť expozície predstaví prostredníctvom multimediálnej inštalácie budúcnosť, ako by sa mohol vyvíjať internet, ktorí bude ešte oveľa viac využívaný používateľmi na celom svete. Spomenuté pravidlá, tipy a rady by mohli viesť k praktickému a bezpečnému surfovaniu po stránkach internetu.
Na konci výstavy sa budú môcť návštevníci otestovať prostredníctvom aplikácie od Cosenza Cyber Security District, ktorá overí ich úroveň pripravenosti čo sa týka počítačovej bezpečnosti.