Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prichádza nová verzia operačného systému Android 7.0 Nougat

Prichádza nová verzia operačného systému Android 7.0 Nougat
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google vydala novú verziu operačného systému Android 7.0 Nougat, ktorý má aktualizované funkcie produktivity, zabezpečenia a personalizácie. Andoid 7.0 Nougat je od včera dostupný pre mobilné zariadenia Nexus a na ďalšie zariadenia by sa mal rozšíriť v priebehu najbližších siedmich týždňov, v závislosti na výrobcovi a zariadeniu.

Najzaujímavejšie vylepšenia, ktoré Android 7.0 prináša, sa týkajú navigácie a práce v samotnom systéme, ako je podpora viac otvorených okien aplikácií, priama odpoveď na notifikáciu či režim obraz v obraze. Tieto aktualizácie umožňujú zobraziť aplikácie bok po boku a znižujú tak potrebu neustáleho prepínania tam a späť medzi aplikáciami. To by mohlo priniesť vyššiu mobilnú produktivitu so smartfónom, ktorý by mohol byť uprednostnený pred použitím notebooku či tabletu.

Spoločnosť Google vydáva novú verziu operačného systému Android 7.0 Nougat

Systém Android priniesol technológiu úspory batérie Doze už minulý rok s vydaním verzie Marshmallow. Nová verzia Nougat zlepšuje životnosť batérie, a umožňuje batérii prejsť do režimu nízkej spotreby, aj keď sa zariadenie natriasa v taške alebo vo vrecku používateľa.

Android 7.0 Nougat pridáva aj niektoré bezpečnostné prvky, ktoré udržujú súkromné dáta v bezpečí bez toho, aby sa narušil výkon zariadenia. Nová funkcia „Seamless updates“ umožní aktualizáciu aplikácií nainštalovať na pozadí. Podobne funkcia „Direct Boot“ po zapnutí mobilného zariadenia spustí vybrané aplikácie, zatiaľ čo sa urýchli čas potrebný na spustenie zariadenia.

Operačný systém Android 7.0 Nougat prináša podporu viac otvorených okien aplikácií naraz

Operačný systém Android 7.0 Nougat má tiež niekoľko aktualizácií, ktoré sa týkajú personalizácie používateľa. Ide vlastne o takú čerešničku na torte. K dispozícii je 72 nových postáv v knižnici Emoji, nové ovládacie prvky pre rýchle nastavenie a pre ľahký prístup k často používaným nástrojom, ako je baterka a podpora multi-národného prostredia.

Android 7.0 Nougat prináša vylepšenia v oblasti bezpečnosti, správy batérie a personalizácie

Smartfóny Nexus, ktoré už predtým bežali na verzii skúšobnej vývojárskej verzii, sa stali prvými zariadeniami s oficiálnou verziou operačného systému Android 7.0 Nougat. Čoskoro sa Nougat rozšíri aj na všetky zariadenia Nexus, vrátane Nexus 6, Nexus 5x, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player a Pixel C. V priebehu niekoľkých týždňov by sa nový operačný systém mohol udomácniť aj v ďalších mobilných zariadeniach iných výrobcov.

Súčasťou operačného systému Android 7.0 Nougat je aj rozšírenie knižnice Emoji o 72 nových postáv