Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo zmenšuje herné počítače, ktoré sú pripravené na virtuálnu realitu

Lenovo zmenšuje herné počítače, ktoré sú pripravené na virtuálnu realitu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výkonné grafické karty sa v dnešnej dobe dokážu vtesnať už aj do notebookov, no nie každému vyhovuje takáto forma herného zariadenia a zostáva radšej u klasického stolného počítača. No aj v tejto oblasti došlo k pokroku. Pre náruživých hráčov si spoločnosť Lenovo pripravila prenosný stolný počítač IdeaCentre Y710 Cube v tvare kocky a počítač IdeaCentre AIO Y910, s rovnakými špecifikáciami, ktoré sa ukrývajú vo forme All-in-one.

IdeaCentre Y710 Cube a IdeaCentre AIO Y910 sú výkonovo pripravené pre zážitky prostredníctvom virtuálnej reality. Srdcom herného počítača Cube je grafická karta Nvidia GeForce GTX 1080, ktorá prináša poriadny výkon potrebný pre virtuálne svety. Používateľ má možnosť si vybrať aj konfiguráciu s grafikou GeForce GTX 1070, ktorá predstavuje pomer medzi výkonom a cenou.

Herný počítač Lenovo IdeaCentre Y710 Cube predstavuje prenosný stolný počítač v tvare kocky

Počítač Lenovo IdeaCentre Y710 Cube je poháňaný 6. generáciou procesorov Intel Core i7 a môže byť osadený až 32 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko sa môže rozrásť do kapacity až 2 TB HDD alebo 256 GB SSD. Počítač Cube beží na operačnom systéme Windows 10 a dajú sa k nemu dokúpiť voliteľné doplnky, ako je rýchlejší prenos dát cez Killer Doubleshot Pro Wi-Fi, integrované Dolby Audio, vstavaný prijímač pre pripojenie až osem bezdrôtových ovládačov Xbox, herná myš či mechanická klávesnica YSeries.

Herný počítač Lenovo IdeaCentre Y710 Cube môže byť osadený grafickou kartou GeForce GTX 1080

IdeaCentre Y710 nesie svoj prívlastok Cube najmä kvôli svojmu kompaktnému dizajnu, ktorý dokázal uchovať všetky komponenty v štýlovej skrinke v tvare kocky. Počítač pritom váži len 7,4 kilogramu, takže sa dá prenášať z miesta na miesto. Nie je to síce také pohodlné ako pri notebooku, ale na občasné prenesenie, napríklad na LAN party, to stačí.

Spoločnosť Lenovo predstavila aj herný All-in-one počítač IdeaCentre AIO Y910 s 27 palcovým displejom

All-in-one počítač IdeaCentre AIO Y910 ponúka presne rovnaké špecifikácie s možnosťou zámeny grafickej karty Nvidia série GT10 za kartu AMD Radeon RX 460. Všetko je zabalené v priestorovo úspornej konštrukcii 27 palcového monitora s obnovovacou frekvenciou 144 Hz a 5 ms dobou odozvy.

Herný počítač Lenovo IdeaCentre Y710 Cube bude dostupný v Európe koncom mesiaca za cenu začínajúcu sa od 899 Eur. All-in-one herný počítač Lenovo IdeaCentre AIO Y910 bude v Európe k dispozícii od septembra, s tým, že základný model bude stáť 1799 Eur.

All-in-one počítač Lenovo IdeaCentre AIO Y910 má rovnaké parametre ako prenosný herný počítač Lenovo IdeaCentre Y710 Cube