Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Android Wear 2.0 chce prerušiť nutnosť prepojenia hodiniek so smartfónom

Android Wear 2.0 chce prerušiť nutnosť prepojenia hodiniek so smartfónom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 5. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google priniesla pre používateľov inteligentných hodiniek veľkú aktualizáciu operačného systému Android Wear vo verzii 2.0. Aktualizácia je zameraná na prehľadnejšie získanie informácií, vylepšenie správ a samostatných aplikácií s dôrazom na čo najmenšiu interakciu so smartfónom. Inteligentné hodinky s týmto operačným systémom budú tak oveľa viac samostatnejšie.

Operačný systém Android Wear 2.0 ponúka malé widgety pre ciferníky, ktoré budú zlúčiteľné s údajmi vytiahnutými z akejkoľvek aplikácie. Používateľ tak na ciferníku môže mať predpoveď počasia, ceny akcií alebo čokoľvek iné ho zaujíma, a to bez ohľadu na to, aký ciferník si zvolí pre daný deň alebo obdobie. Systém je oveľa prispôsobiteľnejší a používateľ získa potrebné informácie bez toho, aby sa musel brodiť množstvom kariet a nastavení obrazovky.

Android Wear, Android Wear 2.0, softvér, operačný systém, hodinky, inteligentné hodinky, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Ďalšie výrazné vylepšenie nového operačného systému Android Wear 2.0 sa týka správ. Systém zahŕňa funkciu automatických Smart odpovedí, rozpoznávania rukopisu a pridaná bola malá šikovná klávesnica. Používateľ má tak na výber, aký typ interakcie mu najviac vyhovuje, pričom všetky tri funkcie uľahčujú používanie hodiniek bez nutnosti vytiahnutia smartfónu.

Aplikácie v Android Wear 2.0 sa osamostatnili a sú použiteľné bez pomoci prepojeného telefónu. Inteligentné hodinky sa tak stanú oveľa silnejším nástrojom, ako tomu bolo doteraz. Aplikácie sa budú môcť samostatne pripojiť k sieti Wifi, Bluetooth a k mobilným sieťam. Funkcie napríklad pre fitness monitorovanie alebo prehrávanie hudby tak môžu byť riadené výhradne z nositeľného zariadenia na zápästí používateľa.

Android Wear, Android Wear 2.0, softvér, operačný systém, hodinky, inteligentné hodinky, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Zatiaľ čo niektoré samostatné funkcie sú už dostupné v terajšom systéme, nová aktualizácia 2.0 umožní aplikáciám úplne odstrihnúť používanie prepojeného smartfónu. Očakáva sa teda nárast inteligentných hodiniek, ktoré budú mať prístup k mobilným dátovým sieťam, aby mohli využívať nové softvérové funkcie.

Aktualizovaný operačný systém Android Wear 2.0 bude k dispozícii na jeseň tohto roku.