Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft uvoľnil prvú veľkú aktualizáciu pre Windows 10

Microsoft uvoľnil prvú veľkú aktualizáciu pre Windows 10
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 11. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Terry Myerson, výkonný viceprezident pre Windows oznámil, že prvá veľká aktualizácia pre Windows 10 je dostupná na stiahnutie pre počítače a tablety. Novembrová aktualizácia prináša výrazné vylepšenia pre firemných zákazníkov, vrátane Windows Update for Business, Windows Store for Business, správu mobilných zariadení, Azure Active Directory Join a nové bezpečnostné funkcie.

Aktualizácia prináša zlepšenie vo všetkých aspektoch platformy Windows 10, vrátane aktualizácie ovládačov zariadení a aplikácií od tisícov partnerov a dodávateľov pre zabezpečenie kompatibility s Windows 10. Operačný systém Windows 10 sa začína uvoľňovať aj pre hernú konzolu Xbox One a pre vybrané modely mobilných telefónov bude dostupný v dohľadnej dobe.

Podľa Microsoftu je Windows 10 vďaka veľkej novembrovej aktualizácii pripravený na nasadenie do všetkých organizácií a firiem. Načítanie samotného operačného systému je teraz takmer o 30 percent rýchlejšie ako pri Windows 7 na rovnakom zariadení.

Digitálna asistentka Cortana dokáže rozoznať poznámky napísane digitálnym perom, rozoná telefónne číslo, emailovú adresu a dokonca aj fyzickú adresu, vďaka čomu môže lepšie nastaviť pripomienky. Cortana tiež môže sledovať udalosti a akcie, zarezervuje lístok do kina či divadla a včas pripomenie kedy a kam treba ísť. S aktualizáciou je Cortana v angličtine už dostupná v Japonsku, Austrálii, Kanade a Indii s funkciami nastavenými na mieru pre každý trh.

Webový prehliadač Microsoft Edge získal s aktualizáciou vyššiu rýchlosť a úroveň zabezpečenia spolu s náhľadovou kartou, ktorá umožní získať prehľad o webových stránkach bez toho, aby ste opustili stránku, na ktorej práve ste. Microsoft Edge teraz synchronizuje Favorites a Reading list so všetkými používateľovými zariadeniami.

Pre biznis prostredie pribudli dve voľné služby Windows Update for Bisiness a Windows Store for Business, ktoré vytvárajú moderné pracovisko s maximálnou kontrolou pre skvalitnenie služieb pre klientov.

Windows Update for Business umožňuje kontrolu nad aktualizáciami v rámci organizácie a zároveň zabezpečuje, že všetky zariadenia sú aktualizované na rovnakej úrovni a sú patrične zabezpečené. To všetko pri zníženej cene za správu. Funkcie zahŕňajú vytváranie skupín zariadení s rôznymi stupňami nasadenia, ktoré sú škálovateľné v rámci sieťovej optimalizácie.

Windows Store for Business poskytuje flexibilný spôsob, ako nájsť, získať, spravovať a distribuovať aplikácie pre Windows 10 zariadenia vo Windows Store a v obchodných aplikáciách naraz. Firmy si môžu vybrať preferovaný spôsob distribúcie priamo priradením aplikácie, môžu poslať aplikáciu na súkromné cloudové úložisko alebo ju prepojiť s riešeniami pre správu.