Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vylepšený Chromebook 2 s Core i3 a podsvietenou klávesnicou

Vylepšený Chromebook 2 s Core i3 a podsvietenou klávesnicou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Chromebook 2 od spoločnosti Toshiba patrí medzi populárne zariadenia bežiace na operačnom systéme od spoločnosti Google a tak nie je divu, že sa výrobca rozhodol svoje zariadenie obohatiť o nové procesory a klávesnicu s podsvietením.

Nový Chromebook 2 bude k dispozícii v dvoch verziách, z ktorých prvá využije pre svoj výkon procesor Intel Celeron piatej generácie a druhá verzia si pod kapotu zoberie výkonnejší procesor Intel Core i3. Druhou aktualizáciou, ktorou Toshiba obohatila svoje zariadenia je pridanie LED posvietenia pod klávesnicu.

Aktualizované modely si zachovali dizajn svojich predchodcov, ktorý je jednou z najsilnejších funkcií. Rovnako ako u viacerých Windows a OS Chrome notebookov, je ich dizajn silne ovplyvnený tvarom Apple MacBook, aj keď v nižšej triede s plastovým telom.

Chromebook 2 je vybavený IPS displejom s rozlíšením 1920 na 1080 bodov, 4 GB operačnej pamäte, prednými reproduktormi od výrobcu Skullcandy a pri plne nabitej batérii by mal vydržať fungovať približne 8,5 hodiny. Samozrejmosťou je pripojenie Wifi 802.11ac, slot pre microSD kartu, jeden port USB 2.0, USB 3.0 a HDMI výstup.

Toshiba, Chromebook 2, notebook, Celeron, Core i3, podsvietená klávesnica, HDMI, Wifi, IPS, OS Chrome, LED, technológie, novinky

Čo sa týka vnútorného úložiska, pri týchto zaktualizovaných modeloch zatiaľ Toshiba nezverejnila jeho veľkosť, no ako pri väčšine ostatných Chromebookov by to mohlo byť 13 alebo 32 GB. Súčasťou je ročný bezplatný prístup ku cloudovému vzdialenému úložisku Google Drive s veľkosťou 100 GB, rovnako ako 90 dní neobmedzeného streamovania hudby cez Google Play.

Nový Chromebook 2 bude k dispozícii budúci mesiac za cenu 330 dolárov pre vezriu s Intel Celeron procesorom a za 430 dolárov s procesorom Core i3.