Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prichádza šiesta generácia procesorov Intel Core

Prichádza šiesta generácia procesorov Intel Core
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Intel predstavila šiestu generáciu procesorov Intel Core, ktoré patria medzi jej doteraz najlepšie procesory. Nasadenie týchto procesorov predstavuje významný bod pre vzťah ľudí s počítačmi. Šiesta generácia procesorov Intel Core prináša vylepšený výkon a nové možnosti pri najnižších energetických nárokoch a tiež pri podpore najširšieho výberu z dizajnov, počnúc ultramobilným počítačom Compute Stick, počítačmi 2v1, širokouhlými desktopmi, až po mobilné pracovné skupiny.

Viac než 500 miliónov počítačov, ktoré sa dnes používajú, sú staré päť a viac rokov. Pomaly štartujú z režimu spánku, ich batérie veľa nevydržia a nie sú schopné podporiť všetky nové a dostupné možnosti.

Šiesta generácia procesorov Intel Core je postavená na novej mikroarchitektúre Skylake od Intelu, ktorá využíva 14 nm technológiu výrobného procesu a prináša dva a pol naśobný výkon, trojnásobok životnosti batérie, grafiku tridsaťkrát lepšiu pre plynulý zážitok z hier a sledovania videa v porovnaní s výkonom v priemere 5-ročného počítača. Počítače s novými Intel procesormi môžu byť o polovicu tenšie a ľahšie, mať rýchlejší čas preberania sa zo spánku a batériu, ktorá vydrží v podstate celý deň.

Core, IFA 2015, Intel, procesor, Skylake, technológie, novinky

Nová generácia 6. generácie rodiny procesorov Intel Core umožňuje Intelu priniesť široké spektrum výkonov pre celý rad zariadení. Procesory Intel Core m, ktoré ponúkajú dvakrát lepší výkon vedúcich prémiových tabletov, budú teraz rozšírené o úrovne Intel Core m3, m5 a m7. Prinesú používateľom ľahšie rozhodovanie pri výbere toho správneho zariadenia s procesormi Intel Core M, ktoré pokryjú aj ich špecifické požiadavky. Zariadenia Intel Compute Stick bude dostupný vo verzii s novým procesorom 6. generácie Intel Core M.

Táto nová generácia procesorov Intel drží niekoľko prvenstiev v mobilných dizajnoch: mobilné „K” SKU, ktoré je odomknuté pre možnosť pretaktovania a ešte väčšie možnosti ovládania pre používateľov, až do 60 percent lepší mobilný multitasking v porovnaní so švtorjadrovým procesorom Intel Xeon E3, ktoré poháňajú mobilné pracovné stanice.

6. generácia Intel Core procesorov prináša významné zlepšenie v grafickom výkone pre lepšie zážitky počas hrania, pri tvorbe 4K obsahu ako aj pri prehrávaní médií. Nová technológia Intel® Speed Shift zlepšuje odozvu mobilného systému vďaka ktorému bude možné napríklad aplikovať foto filter o 45% rýchlejšie.

Core, IFA 2015, Intel, procesor, Skylake, technológie, novinky

Šiesta generácia Intel Core proceosorv a Intel Xeon platforma ponúknu množstvo nových prvkov a zážitkov. Viac zariadení bude disponovať technlógiou Thunderbolt™ 3 pre USB Type-C, umožňujúc jeden kompaktný port pre všetko. Intel® RealSense™ Camera bude dostupná pre množstvo 2v1 zariadení, notebookoch a All-in-One desktopových systémoch, ktoré ponúknu nové možnosti a zážitky ako napríklad zdieľanie 3-D selfies, skenovanie objektov, 3-D tlač alebo dynamická zmena pozadia počas video hovoru.

6. generácia Intel Core platformy prinesie Intel “no wires” prvky pre bezdrôtové zobrazovanie s technológiami Intel® WiDi alebo Pro WiDi. Táto technológia umožní užívateľom ľahké zdieľanie obrazu na TV, monitor alebo projektor bez nutnosti káblov.

Kombinácia Windows 10 a 6. generácie rodiny procesorov Intel Core prináša nové funkcie ako Windows Cortana a Windows Hello pre plynulejšiu a prirodzenú interakciu s technológiou. Zariadenia s kamerou Intel RealSense spárované s Windows Hello umožnia používateľom bezpečné prihlásenie pomocou rozpoznania tváre. Technológia True Key od Intel Security je tiež dostupná a prinesie bezpečné prostredie pre prihlasovanie sa cez zariadenia a na webových stránkach bez potreby pamätať si heslo pre každú stránku.

Core, IFA 2015, Intel, procesor, Skylake, technológie, novinky

V nastávajúcich mesiacoch plánuje spoločnosť Intel priniesť viac než 48 procesorov do rodiny 6. generácie procesorov Intel Core s grafickými funkciami Intel Iris a Iris Pro a tiež rodinu procesorov Intel Xeon E3-1500M pre mobilné pracovné stanice a 6. generáciu procesorov Intel vPro pre podniky.

V priebehu niekoľkých mesiacov bude dostupná celá škála podôb produktov od výrobcov z celého sveta. Navyše, Intel teraz ponúka 25 produktov pre IoT s až 7-ročnou zárukou podpory v podobe dodávok na viacerých úrovniach TDP. Výhody šiestej generácie procesorov Intel Core prinesú prospech pre maloobchod, zdravotníctvo, priemysel, digitálny dozor a bezpečnostné služby a pýšia sa dizajnmi IoT.

Core, IFA 2015, Intel, procesor, Skylake, technológie, novinky

(Zdroj: Tlačová správa Intel)