Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dotykový balík Office konečne pre Windows Phone

Dotykový balík Office konečne pre Windows Phone
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Microsoft sa rozhodol skrátiť naše očakávanie na novú verziu operačného systému Windows 10 predstavením iného zaujímavého produktu, na ktorý mnohí z nás tiež určite dlho čakali. Je ním aplikácia kancelárskeho balíka Office, určeného pre dotykové ovládanie na smartfónoch a tabletoch bežiacich na operačnom systéme Windows Phone.

Používatelia tak získajú možnosť pracovať na svojich mobilných zariadeniach s textovými dokumentmi Word, tabuľkami Excel a prezentáciami PowerPoint. A to všetko pekne v pohodlí, aké ponúkajú dotykové príkazy. Súbory sa budú dať jednoducho prenášať medzi zariadeniami.

K dispozícii je momentálne skúšobná verzia, ktorá sa ukrýva pod označením Office Universal. Aplikáciu si môžete už dnes stiahnuť a vyskúšať ako sa vám bude páčiť. Spustenie plnej verzie naplánoval Microsoft na koniec tohto mesiaca.

Základné funkcie sú zadarmo pre všetkých, ale pre získanie pokročilých editačných a iných funkcií si už musia používatelia priplatiť a to formou predplatného pre CLOUDovú verziu Office 365.

Ani majitelia zariadení s inými operačnými systémami nemusia zúfať, Microsoft sa drží svojej tradície a vydal podobné aplikácie upravené pre dotykový displej aj pre operačné systémy iOS a Android. Tento rozumný krok zrejme vyplýva z vyššieho podielu zariadení fungujúcich na týchto systémoch.

Nová verzia balíka Office pre bežné počítače a notebooky bude pravdepodobne vydaná pri alebo po uvedení nového operačného systému Windows 10, ktorého oficiálny dátum stále zostáva zahmlený a predpokladá sa, že to bude skôr ku koncu tohto roku.