Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS Lenovo: Tablety, notebooky, stolné počítače

TS Lenovo: Tablety, notebooky, stolné počítače
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo na medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2015 oznámila uvedenie rozšíreného radu inovatívnych PC zariadení, navrhnutých pre užívateľov, ktorí svoje zariadenia používajú tak doma, ako aj keď sú v pohybe.

Vďaka dvom modelom Lenovo TAB 2 A7 majú teraz spotrebitelia novú možnosť získať cenovo dostupné Android tablety. Naše nové Windows počítače užívateľom prinášajú ešte väčšiu flexibilitu pri práci a hre vďaka konvertibilným FLEX 3 notebookom v 11,14 a 15-palcovom prevedení a teraz aj so štyrmi režimami; výkonným a štýlovým notebookom Lenovo U31 a U41; ako aj rozšírenému radu all-in-one desktop počítačom B50 s 3D kamerou - ide o prvý Lenovo desktop obsahujúci RealSense 3D kameru spoločnosti Intel - a tiež vďaka priestorovo nenáročným modelom C20, C40 a C50.

FLEX 3 prináša viac flexibility vďaka viacerým režimom

FLEX 3 je ideálnym konvertibilným notebookom, ktorý je teraz vybavený 360° pántom, ktorý umožňuje otočenie dotykového displeja po celej osi, takže užívatelia ho môžu dať do režimu Tablet. FLEX 3 užívateľom prináša ešte väčšiu flexibilitu, aby mohli robiť viac v ktoromkoľvek režime: pozrite si najnovší trhák v režime Stan, prezerajte si fotografie v režime Stojan, prečítajte si román v režime Tablet alebo napíšte dokument v režime Notebook.

FLEX 3 je tenký a ľahký konvertibilný notebook, ktorý taktiež ponúka plnohodnotný počítačový zážitok z Windows 8.1 Update s dlaždicami Live Tiles a rozhranie, ktoré je rovnaké na všetkých vašich Windows zariadeniach. Ponúkajú silný počítačový výkon s procesormi až 5. generácie Intel® Core™ i7 v 14 a 15-palcových modeloch a Pentium procesormi v 11-palcovom modeli. Majú tiež až do 1 TB úložiska pre knižnice digitálneho obsahu užívateľov. FLEX 3 poskytuje rovnako presvedčivý audio a vizuálny zážitok s HD 1366x768 obrazovkou pri 11,14 alebo 15-palcových veľkostiach (alebo až FHD pri 14 a 15-palcových) spolu s reproduktormi a Dolby domácim kinom.

Pre spotrebiteľov, ktorí hľadajú tenký, výkonný a štýlový konvenčný notebook, sú tu 13-palcový Lenovo S31 a 14-palcový S41 notebook s operačným systémom Windows 8.1 Update. S hrúbkou len 19,5 mm a váhou menej ako 1,8 kg prináša táto nová tenká a ľahká S séria notebookov aj výnimočný výkon. Sú vybavené procesormi Intel Core i7 až do 5. generácie, voliteľnou grafikou novej generácie NVIDIA GeForce, väčším úložiskom až do 1 TB SSHD alebo 256 GB SSD a stereo reproduktormi s domácim kinom Dolby Home Theatre, aby zvládli prácu aj hry.

FLEX 3

Smart riešenie pre tých, ktorí si tablet kupujú po prvý krát

Pre tých, ktorí si tablet kupujú po prvý krát spoločnosť Lenovo vytvorila výrazne cenovo dostupné tablety TAB 2 A7-10 a A7-30, fungujúce na platforme Android 4.4. A7-10 pre začiatočníkov s hrúbkou 9,3 mm je tenký ako ceruzka a váži len 269 gramov a s výdržou batérie až do osem hodín beží celý deň. Model A7-10 je vybavený základnými technológiami, ktoré tablet potrebuje, vrátane úložiska s kapacitou až do 32 GB cez Micro SD, štvorjadrovým procesorom MediaTek, päťbodovým dotykovým displejom 1024x600 IPS a Dolby priestorovým zvukom a to všetko v atraktívnej ebenovo čiernej farbe.

A7-30, veľký brat modelu A7-10, je výnimočne prenosný vďaka hrúbke 8,9 mm a rovnakej hmotnosti 269 gramov, ponúka tie isté základné vlastnosti a navyše tiež voliteľné 3G pre hlasové hovory1. Tento ultraprenosný "fablet" užívateľom umožňuje nosiť len jedno zariadenie, ktoré zvládne všetko aj keď sú na cestách. Okrem hovorov cez podporu SIM karty, vďaka 3G technológii je streamovanie videa a hudby rýchle a plynulé. Užívatelia si môžu vybrať jednu zo štyroch zábavných farebných prevedení - akvamarínová modrá, Cotton Candy ružová, perlová biela alebo ebenová čierna.

Oba tablety majú predinštalovaný súbor Lenovo aplikácií DOit, vrátane SHAREit na okamžitý transfer súborov v rámci viacerých zariadení, Security na ochranu proti vírusom, spamom a malvéru a tiež SYNCit na zálohovanie a obnovu kontaktov, textových správ a zoznamov hovorov. Tieto tablety prinášajú skvelý pomer ceny a výkonu.

Zažite interaktivitu ako nikdy predtým s 3D kamerou

Prvý Lenovo all-in-one (AIO) počítač s 3D kamerou Intel® RealSense™, 3D kamera B50 s Windows 8.1 Update užívateľom prináša úplne novú úroveň interaktivity a produktivity, pričom 3D kamera počítaču umožňuje vidieť to, čo vidí užívateľ. 3D kamera obsahuje plnohodnotný 1080p farebný a hĺbkový senzor, simulujúci vnímanie hĺbky a zrakové schopnosti ľudského oka.

Táto 3D kamera posúva spájanie, zábery, ich zdieľanie a hry do novej dimenzie, nakoľko zdokonaľuje video chat s virtuálnym priestorom, ukladá hĺbkové informácie pre 3D editovanie, tlač a ďalšie interakcie vďaka tomu, že reaguje na pohyby rúk a prstov a dokonca aj na výraz tváre2. Dodáva sa predinštalovaný so štyrmi Intel® RealSense™ zážitkami, vrátane Out of Box Experience, Personify, Wave Warrior a BBB Goal, s ktorými sa tieto nápadité využitia stávajú realitou pri video chatovaní, hraní hier a manipulácii objektov v 3D.

Vďaka 23.8-palcovému FHD 1920x1080 dotykovému displeju bez rámu a NVIDIA GeForce grafike novej generácie prináša 3D kamera B50 krásne vizuály a tiež pohlcujúci priestorový zvuk s certifikáciou Dolby a JBL reproduktormi. Má tiež DVD napaľovačku poskytujúcu flexibilitu, keď ide o sledovanie a transfer multimediálneho obsahu. 3D kamera B50 taktiež ponúka rýchly výkon so systémom Windows 8.1, Intel Core i7 procesor až do 4. generácie, WiFi a HDMI vstupy a výstupy. Tento AIO je dostupný vo farbách ebenu alebo platiny, s klávesnicou a myšou.

B50

C séria AIO sa vyžíva v priestore a šetrí peňaženku

Dokonalé all-in-one desktop počítače na každý deň, to sú zariadenia série C, ktoré užívateľom ponúkajú možnosť vybrať si z troch veľkostí displeja, aby sa zmestili takmer do akéhokoľvek priestoru v domácnosti - 19,5 palca pri modeli C20, 21,5 palca pri C40 a 23 palcov pri C50. Desktopy série C sú praktické a cenovo dostupné, ponúkajú voliteľný 10-bodový dotykový Full HD 1920 x 1080 displej so zobrazovaním od okraja k okraju a operačným systémom Windows 8.1 Update.

Aby ste si vychutnali tú najlepšiu domácu zábavu, tieto desktop počítače sú vybavené DVD napaľovačkou, prednými reproduktormi, voliteľnou grafikou ďalšej generácie NVIDIA GeForce alebo AMD R5 grafikou a WiFi pripojením. Tieto atraktívne desktop počítače, dostupné vo farebnom prevedení Glossy White (lesklá biela) alebo Jet Black (čierna ako uhoľ), taktiež ponúkajú vysoký počítačový výkon vďaka až 4. generácii procesorov Intel® Core™ i5, rýchlej pamäti a veľkej kapacite úložiska.

C50

Dostupnosť

Tablety Lenovo TAB 2 A7-10 a A7-30 budú dostupné začiatkom marca.

Lenovo FLEX 3 v prevedení 11, 14 a 15 palcov budú dostupné začiatkom mája.

AIO desktop Lenovo B50 3D Camera bude dostupný začiatkom marca.

Modely AIO desktop počítačov Lenovo C20, C40 a C50 budú dostupné v marci.

(Zdroj: TS Lenovo)