Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS Lenovo: X1 Carbon, Vision X24 a ThinkPad Stack

TS Lenovo: X1 Carbon, Vision X24 a ThinkPad Stack
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo na medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2015 predstavila špičkové portfólio produktov ThinkPad 2015. Najnovšou generáciou ThinkPad X1 Carbon, celosvetovo najľahším 14-palcovým výkonným ultrabookom, táto ikonická značka oslavuje predaj sto miliónov kusov a naďalej stavia na svojom jedinečnom dedičstve, z ktorého sa tešia verní a nadšení fanúšikovia na celom svete.

Lenovo chce touto cestou vyjadriť vďaku všetkým užívateľom produktov značky ThinkPad za uplynulé dve desaťročia.

“Od uvedenia pôvodného ThinkPad 700 inžinieri divízie ThinkPad naďalej pokračovali v inováciách tým, že každý nový produkt značky ThinkPad bol lepší ako ten predchádzajúci. Dosiahnutie míľnika 100 miliónov predaných kusov len dokazuje, že sa im to darí,” povedal Yuanqing Yang, predseda predstavenstva a CEO spoločnosti Lenovo. “Keď sme získali PC divíziu spoločnosti IBM, sľúbili sme, že budeme nielen chrániť licenciu ThinkPad, ale urobíme ju ešte lepšou, ešte silnejšou. V súčasnosti je ThinkPad naďalej jednou z najuznávanejších značiek v tomto odvetví a podporuje posun značky Lenovo na celosvetovo 1.pozíciu v oblasti PC. A teraz, aj keď Lenovo rozširuje svoje pôsobenie do oblastí mobilných zariadení, serverov, ekosystémov a cloudových riešení, ThinkPad aj naďalej zostane jadrom našej stratégie a srdcom nášho biznisu. Sme poctení, že túto legendárnu značku môžeme aj naďalej prinášať našim zákazníkom a teším sa na mnohé ďalšie míľniky značky ThinkPad, ktoré máme pred sebou.”

Lenovo taktiež predstavuje ThinkVision X24, v rámci ktorého prináša do počítačového prostredia úžasnú technológiu ultratenkých IPS panelov a ThinkPad Stack ponúka prepojiteľné kombinovateľné príslušenstvo, ktoré maximalizuje produktivitu a minimalizuje neporiadok.

Najlepší biznis ultrabook od Lenovo je ešte lepší

Tretia generácia špičkových ultrabookov X1 Carbon pokračuje v tradícii, ktorá tvorí hodnoty značky ThinkPad. Najľahší 14” výkonný ultrabook na svete predstavuje nové možnosti ako napr. super jasný FHD displej pre tie najlepšie zážitky zo sledovania obsahu a PCIe mechaniku s nepohyblivým médiom, ktorá zabezpečuje až o 80% rýchlejší výkon úložiska ako štandardné SSD disky.

Najnovší ultrabook X1 Carbon je tiež mobilnejší ako kedykoľvek predtým, má ešte dlhšiu výdrž batérie, je vybavený odolným a robustným šasi s karbónovým vypracovaním a aj tak váži menej ako 1,3 kg. V spojení s procesormi 5.generácie Intel® Core™ a celou škálou príslušenstva na optimalizáciu užívateľských zážitkov ultrabook X1 Carbon šíri dedičstvo značky ThinkPad a naďalej podnecuje vytrvalé inovácie.

X1

Definitívne obchodné štandardy

Aktualizované ThinkPad portfólio pre rok 2015 vyzdvihuje rozšírené prvky biznis úrovne a stavia na odkaze DNA značky ThinkPad. Tenké a ľahké zariadenia s úžasnou výdržou batérie, ktoré maximalizujú mobilnosť a jasné a ostré displeje v rozlíšení až 3K pre optimálne príjemné sledovanie obsahu a ergonomické pohodlie.

Kompletný súbor vstupov a konektorov sa postará o jednoduché a efektívne sledovanie, zdieľanie a presun dát. S procesormi 5.generácie Intel® Core™ nové ThinkPad zariadenia sérií X, T, L a E ponechávajú overenú a dôveryhodnú kvalitu aj naďalej hlavným zameraním značky.

ThinkVision X24

Inovatívny, elegantný, s nádhernou obrazovkou bez okrajov - 7,5 mm tenký ThinkVision X24 bude ozdobou akéhokoľvek pracovného priestoru. X24 s 23,8-palcovým panelom Neo Blade novej generácie taktiež obsahuje jedinečnú technológiu kovového povrchového poťahu namiesto bežného zadného krytu, čo ešte zdokonaľuje jeho prémiový dizajn.

Pri ThinkVision X24 však nejde len o prevahu vzhľadu nad funkčnosťou. Medzi hlavné prínosy IPS panelu patrí Full HD rozlíšenie so zorným uhlom až 178 stupňov a digitálne pripojenie cez DisplayPort alebo HDMI. Štýlový a robustný chrómový stojan sa dá naklonením prispôsobiť a postará sa tak o ergonomické sledovanie. To završuje zoznam vynikajúcich zobrazovacích vlastností displeja, ktorý prináša skvelé zážitky z výkonu aj dizajnu.

X24

ThinkPad Stack

Vďaka prepojiteľnosti sa bežné doplnky a príslušenstvo stávajú výnimočnými. Lepšia prenosnosť, menej káblov a extra funkcie - príslušenstvo ThinkPad Stack je vyrábané pre väčšiu mobilitu. Vďaka magnetizovanému prepojeniu početné príslušenstvo Stack zaberá menej miesta a ukladá sa oveľa jednoduchšie ako bežné doplnky. Technológia Pogo pin taktiež umožňuje, aby príslušenstvo fungovalo spolu lepšie.

Vďaka 10,000 mAh Power Bank sú telefóny a tablety nabité aj pri dlhých cestách, 1TB USB 3.0 Hard Drive ponúka obrovské rozšírenie aj na cestách, bezdrôtové pripojenie Wireless Access Point zabezpečuje silné a stabilné WiFi prostredie a Bluetooth reproduktor sa bezproblémovo spáruje so systémami ThinkPad a zabezpečí lepšie audio prehrávanie.

Stack

Dostupnosť

Modely ThinkPad X1 Carbon budú dostupné v prvej polovici januára 2015.

Modely ThinkPad X250 budú dostupné od februára 2015.

ThinkVision X24 bude dostupný od apríla 2015.

Príslušenstvo ThinkPad Stack bude dostupné od polovice apríla 2015.

(Zdroj: TS Lenovo)