Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná klávesnica s displejom a rozmanitou mierou modifikácií

Inteligentná klávesnica s displejom a rozmanitou mierou modifikácií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 6. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kanadská spoločnosť Work Louder si myslí, že klávesnica toho môže dokázať oveľa viac, než od nej bežne očakávame. Svoju nový klávesnicu Nomad totiž vybavila malým displejom založenom widgetoch, spolu s rozmanitou mierou prispôsobenia vďaka komunitnému prístupu.

Výrazným prvkom klávesnice Nomad je 1,9-palcový displej s vysokým rozlíšením, ktorý je zabudovaný v ľavej časti tela klávesnice. Obrazovka je určená na používanie s rôznymi widgetmi, hoci sa momentálne bude dodávať len s tromi: časovačom Pomodoro, digitálnym domácim miláčikom v štýle Tamagoči a hodinami.

Pomodoro je prístup k produktivite, ktorý využíva časovače na označenie období sústredenia, po ktorých nasledujú krátke prestávky alebo odmeny. Hoci klávesnica bude mať zabudované len tieto tri widgety, spoločnosť Work Louder umožní tretím stranám vytvárať vlastné widgety, takže spôsoby využitia displeja budú obmedzené len fantáziou vývojárov.

Tá istá filozofia otvoreného kódu sa bude uplatňovať aj v sprievodnom konfiguračnom nástroji s názvom „Input“, ktorý umožní používateľom klávesnice Nomad mapovať rutiny a skratky na rôzne klávesy a otočné ovládače na klávesnici. Hoci na tieto funkcie možno použiť ktorúkoľvek zo štandardných kláves, klávesnica Nomad bude mať aj štyri prázdne klávesy, ktoré možno naprogramovať na ľubovoľnú funkciu, ako aj tri programovateľné otočné ovládače, ktoré možno použiť na funkcie, ako je zvyšovanie a znižovanie jasu a hlasitosti, zmena veľkosti štetca v grafickom programe alebo čokoľvek, čo používateľ požaduje.

Inteligentná klávesnica s displejom Nomad.

Mapovanie klávesov vytvorené v aplikácii Input môže zdieľať a používať ktorýkoľvek majiteľ zariadenia Nomad. Vďaka vstavanej 16MB pamäti budú nastavenia klávesov a miniaplikácie nahrané na klávesnici cestovať spolu s ňou, keď ju používatelia budú prenášať z miesta na miesto.

Klávesnicu možno pripojiť k trom rôznym zariadeniam Bluetooth naraz alebo ju možno pripojiť pomocou kábla USB-C, ktorý ju zároveň nabíja. K dispozícii je aj zabudovaný bzučiak, ktorý môže upozorniť na to, že je čas na prestávku, ak používate časovač Pomodoro, alebo sa dá prísť aj s vlastnými nápadmi, ako využiť tento zvuk. Príjemným nečakaným bonusom je, že stĺpik, ktorý sa nachádza na zadnej strane klávesnice a slúži na jej naklonenie dopredu, je v skutočnosti odnímateľné magnetické pravítko.

Inteligentná klávesnica s displejom Nomad.

Klávesnice budú k dispozícii na dodanie v štyroch jazykových konfiguráciách okrem angličtiny, a to vo francúzštine, nemčine, španielčine a taliančine. Spoločnosť očakáva, že na základe dopytu budú vytvorené aj ďalšie jazyky. Klávesnica Nomad bude fungovať s operačnými systémami iOS, Mac, PC a Linux.

Inteligentná klávesnica s displejom Nomad sa dá získať podporou už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 468 CAD (približne 325 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánu, klávesnice by sa mali dodávať v januári 2024.