Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Winbot: Okná budú žiariť čistotou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ecovacs Robotics preniesol robotické čističe podláh už aj na okná a sklenné plochy a práve o tie sa postará rad modelov robotického čističa s názvom Winbot. Model W710 je určený na čistenie okien s rámom, pričom jeho o rad vyšší kolega W730 spolu s ľahšou a kompaktnou verziou W830 si dokážu poradiť už aj s bez rámovými oknami, dverami, zrkadlami a im podobnými sklenenými plochami.

Celý rad uzatvára robotický čistič Winbot W930 s rozšíreným čistiacim procesom, ktorý aj vďaka svojej veľkosti a vodiacemu systému vie pokryť oveľa väčšiu plochu. Tú tak vyčistí ešte o niečo rýchlejšie ako ostatné modely.

Robotické čističe Winbot dokážu čistiť sklenené plochy a okná akýchkoľvek hrúbok, výnimkou nie sú ani izolačné dvojsklá. Čističe sú vybavené technológiou SmartDrive, kedy sa Winbot pohybuje dopredu, dozadu a zo strany na stranu, zatiaľ čo čistiaca kefa s mikro vláknami čistí v každom smere.

Prostredníctvom inteligentnej technológie Pathfinder si robotický čistič okien automaticky zmeria veľkosť plochy, ktorú bude čistiť a pre zvýšenie efektivity si vyráta optimálnu dráhu a rýchlosť čistenia sklenenej plochy. Po dokončení čistenia sa Winbot sám vráti na miesto, z ktorého začínal samotný čistiaci proces.

Súčasťou vybavenia je aj diaľkové ovládanie, s pomocou ktorého môže používateľ riadiť a navigovať zariadenie Winbot aj napríklad z pohodlného kresla.