Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Parrot Pot a H2O: Automatické polievanie rastlín

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Parrot je najznámejšia svojím vývojom drónov, no zaoberá sa aj inováciami z iných oblastí. Táto spoločnosť uviedla aj nové riešenia pre starostlivosť o rastliny. Ich predchádzajúca verzia zariadenia Flower Power ponúkala informácie o stave rastliny a v prípade nedostatku vlahy a vody zasielala správu používateľovi na mobilné zariadenie.

Aktualizované verzie Pot a H2O prichádzajú s automatickým systémom polievania a dokážu monitorovať vlhkosť, stav hnojiva, okolitú teplotu a svetelné podmienky v okolí rastliny.

H2O je zjednodušená verzia zariadenia, vybaveného meracím senzorom, ktoré sa zapichne do pôdy v kvetináči. Do vrchnej časti H2O sa namontuje nádoba s vodou, ktorú potom zariadenie v prípade potreby dávkuje do pôdy.

Robotický kvetináč s príhodným označením Pot ukrýva vo svojom tele rezervoár na 2,2 litra vody, ktorú v prípade potreby rozstrekuje cez trysky v hornej časti kvetináča. Táto kapacita by mala byť dostačujúca na automatické polievanie rastliny v priebehu jedného mesiaca.

Používateľ tak nemusí mať obavy o svoje rastliny ani v prípade dlhej neprítomnosti. Zariadenie sa pri nízkom stave vody v nádrži vie prepnúť aj do šetriaceho režimu, kedy dávkuje iba také množstvo vody, ktoré je nevyhnutné na prežitie rastliny.

H2O a Pot komunikujú s aplikáciou Flower Power v mobilnom zariadení prostredníctvom Bluetooth pripojenia. Namerané údaje sa posielajú aj na úložisko Parrot Cloud. Používateľ tak má stály prehľad o stave sledovanej rastliny. Pre zlepšenie starostlivosti o konkrétny druh rastliny má Pot k dispozícii aj databázu obsahujúcu informácie o približne 7000 druhoch rastlín.