Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Krátky prehľad zaujímavých noviniek z výstavy CES 2017 - 1.časť

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prinášame vám krátke video s prehľadom zaujímavých technológií a inovácií, ktoré na výstave CES 2017 predvádzali výrobcovia z rôznych kútov sveta.

Motocyklisti to nemajú na cestách ľahké, no zvýšiť ich bezpečnosť a lepšie ich zviditeľniť pre ostatných účastníkov cestnej premávky by mohlo zariadenie Cosmo Connected. Ide vlastne o prídavné brzdové svetlo, ktoré sa umiestni dozadu na akúkoľvek motocyklistickú prilbu. Vďaka tomu sa brzdové svetlo nachádza v úrovni očí šoféra, ktorý ide za motocyklistom. Cosmo Connected funguje cez pripojenú mobilnú aplikáciu v smartfóne. Tá rozpozná zmenu v rýchlosti a zapne brzdové svetlo. Navyše v prípade nehody môže sama zavolať záchrannú službu.

Zariadenie Cosmo Connected sa dá pripevniť k akejkoľvek motocyklistickej prilbe

Spätné zrkadlo od spoločnosti Gentex sa jednoduchým stlačením tlačidla dokáže zmeniť na displej. Riešenie obsahuje tri kamery. Jednu vzadu a dve po bokoch, v bočných spätných zrkadlách. Obraz z týchto kamier sa spojí do jedného panoramatického obrazu, ktorý vyplní celú šírku vnútorného spätného zrkadla v aute. Vodič tak získa omnoho lepší prehľad o dianí okolo automobilu, a to nielen pri cúvaní, ale aj pri jazde dopredu. Tam sa zase výrazne zmenšuje takzvaný mŕtvy uhol. Môže to prísť vhod aj v prípade, že výhľad v spätnom zrkadle blokuje uložená batožina.