Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony konečne uviedla 4K Blu-ray prehrávač pre širokú verejnosť

Sony konečne uviedla 4K Blu-ray prehrávač pre širokú verejnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektorí výrobcovia sa rozhodli s uvedením 4K Blu-ray prehrávačov počkať, kým tento formát trocha vyzreje. Je to aj prípad japonskej Sony, ktorá síce už minulý rok na jeseň predstavila 4K Blu-ray prehrávač UBP-X1000ES, no ten bol súčasťou profesionálnej série zariadení ES pre zákazkovú inštaláciu.

Počas veľtrhu CES 2017 však Sony uviedla nový 4K Blu-ray prehrávač UBP-X800, ktorý je určený aj pre bežných spotrebiteľov. S predchádzajúcim prehrávačom má pritom spoločný jednoduchý dizajn anonymne vyzerajúceho zariadenia.

Blu-ray prehrávač Sony UBP-X800 dokáže prehrávať UHD Blu-ray disky, streamovať 4K obsah zo služieb, ako je Netflix a nechýba mu ani podpora technológie High Dynamic Range (HDR) a lepšiu farebnú hĺbku zabezpečí technológia BT.2020. Prehrávač tiež spolupracuje s diskami 3D Blu-ray, DVD a CD. K dispozícii je aj USB port pre prehrávanie ďalšieho digitálneho obsahu.

Sony počas CES 2017 predstavila 4K Blu-ray prehrávač UBP-X800

Čo sa týka audio špecifikácií, UBP-X800 podporuje prehrávanie až 192 kHz / 24 bit a DSD 11.2MHz. Má tiež integrovanú prenosovú technológiu Bluetooth pre spoluprácu s bezdrôtovými slúchadlami, takže nebudete nikoho v noci rušiť pri pozeraní obľúbeného filmu.

Nový 4K Blu-ray prehrávač Sony UBP-X800 sa začne predávať na jar tohto roku, no jeho cena zatiaľ nebola výrobcom stanovená.

Sony počas CES 2017 predstavila 4K Blu-ray prehrávač UBP-X800