Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Trojica zariadení Samsung prináša zvýšenú kvalitu ozvučenia

Trojica zariadení Samsung prináša zvýšenú kvalitu ozvučenia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Samsung oznámil uvedenie nových systémov pre domácu zábavu, ktoré budú debutovať na medzinárodnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2017. Patrí medzi ne bezdrôtový reproduktor H7 s 32 bitovým systémom pre vylepšenie hudby a poskytnutím jasnejšieho a detailnejšieho zvuku, soundbar MS750 a Ultra High Definition Blu-ray prehrávač M9500.

Asi najvýraznejšou novinkou je bezdrôtový reproduktor s označením H7, ktorého jadrom je nový UHQ 32 bitový systém pre vylepšenie zvuku existujúcich nahrávok. Tiež beží vo vysokom rozlíšení zvuku, rovnako ako mnoho dnešných audio systémov, ktoré vo všeobecnosti prehrávajú 24 bitové audio. No výhodou tohto reproduktoru je to, že používateľ nemusí mať knižnicu nahrávok uložených v tak vysokom rozlíšení.

Bezdrôtový reproduktor Samsung H7

Bezdrôtový reproduktor H7 je totiž, podľa vyjadrenia spoločnosti Samsung, schopný previesť bežné 8 alebo 24 bitové zvukové súbory do 32 bitového formátu, čím používateľ získa vyššiu kvalitu zvuku s menším skreslením. Reproduktor poskytne vyššiu kvalitu ozvučenia zo širokej škály audio vstupov, či už prostredníctvom káblu alebo bezdrôtového pripojenia.

Okrem inovatívnej technológie vo vnútri zariadenia sa vývojári pohrali i so samotným dizajnom reproduktora, ktorý je jednoduchý a čistý. K dispozícii je niekoľko kovových povrchov a jeho kompaktné rozmery sú vhodné pre uloženie takmer kdekoľvek v domácnosti. Používatelia pritom môžu ovládať rôzne funkcie pomocou dvojice otočných ovládačov.

Soundbar Samsung MS750 so zabudovaným subwooferom

Popri novom bezdrôtovom reproduktore H7 predstaví Samsung na CES 2017 aj nový soundbar MS750. Je to vôbec prvý soundbar tohto výrobcu, ktorý má integrovaný subwoofer. Takéto riešenie teda odstráni potrebu ďalšej veľkej jednotky, ktorá v podstate ničila čistý dizajn samotného soundbaru. Rovnako ako H7, aj MS750 je vybavený UHQ 32 bitovým režimom zvuku.

Treťou novinkou je Ultra High Definition Blu-Ray prehrávač M9500, ktorý ponúka používateľom možnosť prenosu ozvučenia z televízora priamo do bežných Bluetooth bezdrôtových slúchadiel pre pokojné pozerania aj počas noci. Prehrávač dokáže automaticky nastaviť ideálne úrovne farebného zobrazenia na obrazovke spolu so zvukom v závislosti na pozeranom obsahu.

Ultra High Definition Blu-Ray prehrávač Samsung M9500