Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Diaľkové ovládanie zariadení prostredníctvom snímania odtlačkov rôznych častí prstu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Domáce zariadenia, ktoré sa dajú diaľkovo ovládať pomocou smartfónu si vždy vyžadujú použitie konkrétnej aplikácie. Ak takýchto zariadení vlastní používateľ viac, môže sa v množstve aplikácií strácať a efektivita diaľkového ovládania stráca na význame. No zariadenie s názvom tapdo v tvare náramku slúži ako čítačka odtlačkov prstov, cez ktorú sa jednoduchým spôsobom dá ovládať viacero zariadení tak, že rôznym častiam prstu priradí používateľ rôzne funkcie.

Tapdo komunikuje so sprievodnou mobilnou aplikáciou pre operačné systémy Android a iOS prostredníctvom prenosovej technológie Bluetooth LE. Aplikácia organizuje rôzne ďalšie aplikácie pre ovládanie zariadení v domácnosti prostredníctvom mobilného telefónu. Taktiež sa pomocou nej dá ovládať aj samotný smartfón.

Zariadenie tapdo slúži pre diaľkové ovládanie rôznych zariadení v domácnosti prostredníctvom snímania špecifickej časti prstu používateľa

Náramok so snímačom odtlačkov tapdo slúži pre zosnímanie rôznych častí prstov ruky používateľa, pričom sprievodná aplikácia slúži pre priradenie konkrétnych funkcií pre špecifickú oblasť zosnímaného prsta na spodnej strane ruky používateľa. Napríklad ak používateľ ukazovákom klikne na snímač tapdo, vyvolá sa funkcia prehrávania / pauzy na hudobnom prehrávači, zatiaľ čo kliknutím prostrednej časti toho istého prsta sa môže zvýšiť hlasitosť prehrávania a kliknutím spodnou časťou prsta sa dá preskočiť na nasledujúcu skladbu.

Funkcie pre diaľkove ovládanie cez snímacie zariadenie tapdo sa nastavujú v sprievodnej mobilnej aplikácii

Aby sa dal v diaľkovom ovládaní udržať poriadok, rôzne prsty by mohli byť rozdelené na rozne zariadenia. Teda kým ukazovák používateľa by slúžil pre ovládanie spomenutého hudobného prehrávača, prostredník by mohol slúžiť pre ovládanie funkcií inteligentnej LED lampu, zatiaľ čo prstenník by mohol byť použitý pre prijímanie hovorov.

Zariadenie tapdo by sa malo stať súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter už začiatkom februára 2017, pričom maloobchodná cena by sa mala pohybovať okolo 100 dolárov. V balení bude odnímateľný remienok na zápästie a klip.

Tapdo dokáže rozonať konkrétnu časť prstu používateľa a na základe toho vyvolá priradenú funkciu pre diaľkové ovládanie