Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtové slúchadlá Apple AirPods sú konečne k dispozícii na objednanie

Bezdrôtové slúchadlá Apple AirPods sú konečne k dispozícii na objednanie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vydaním nových smartfónov iPhone 7 a iPhone 7 Plus zrejme Apple spôsobil starosť niektorým používateľom, pretože smartfóny nemajú klasický audio konektor pre slúchadlá. Používatelia mohli teda využiť buď pribalené slúchadlá EarPods s pripojením cez konektor Lightning alebo adaptér s audio konektorom zapojeným cez port Lightning.

Po viac ako troch mesiacoch však prichádza tretia možnosť v podobe bezdrôtových slúchadiel do uší Apple AirPods. Tie sa dajú nastaviť a spárovať veľmi jednoducho v prípade ich použitia so zariadeniami od spoločnosti Apple. Počiatočný proces párovania a nastavenia vyžaduje niekoľko poklepaní prsta na dotykovo citlivú plochu slúchadiel.

Spoločnosť Apple spustila objednávky pre nové bezdrôtové slúchadlá do uší AirPods

Po jednorazovom nastavení sa slúchadlá údajne dokážu pripojiť ku všetkým dostupným zariadeniam Apple iba tým, že si ich používateľ vloží do uší. Bezdrôtové slúchadlá AirPods využívajú dotykovo citlivú plochu, kedy používateľ môže dvojitým poklepaním prsta na ich povrch aktivovať hlasového asistenta Siri.

Bezdrôtové slúchadlá AirPods sú kompatibilné so všetkými zariadeniami od spoločnosti Apple

Slúchadlá AirPods pre bezdrôtové streamovanie zvuku využívajú kodek AAC, ktorý by mal teoreticky zabezpečiť lepší a kvalitnejší prenos zvuku, ako pri štandardnom Bluetooth pripojení. Spoločnosť Apple udáva výdrž batérie slúchadiel na jedno nabitie po dobu 24 hodín.

Bezdrôtové slúchadlá do uší Apple AirPods sú momentálne k dispozícii na objednanie prostredníctvom online obchodu Apple za cenu okolo 180 Eur, ale cez vybraných predajcov spoločnosti. Slúchadlá by mali byť zasielané ešte do konca tohto roka.

Bezdrôtové slúchadlá AirPods sa spárujú so zariadením hneď, ako si ich používateľ vloží do uší