Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezzrkadlový fotoaparát Fujifilm X-A10 chce pritiahnuť fanúšikov selfie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 12. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovší výtvor z dielne výrobcu Fujifilm nesie názov X-A10 a ide o bezzrkadlový fotoaparát v základnej triede, ktorý je zameraný najmä na používateľov, ktorí chcú odložiť svoje smartfóny a prejsť na vyššiu úroveň fotografovania. Fotoaparát je prispôsobený pre fotenie selfie a jedál, s priateľskou cenou, ktorá by mohla pritiahnuť nových používateľov.

Fotoaparát Fujifilm X-A10 sa môže pochváliť APS-C snímačom s rozlíšením 16 megapixlov. Rozsah ISO je udávaný od 200 do 6400 (rozšíriteľný na ISO 100 – 25 600). Nechýba systém automatického ostrenia so 49 kontrastnými bodmi a sekvenčné snímanie rýchlosťou 6 snímok za sekundu. Čo sa týka nakrúcania videa, nová X-A10 to zvláda v rozlíšení Full HD 1080p pri rýchlosti až 30 snímok za sekundu.

Fujifilm predstavil nový bezzrkadlový fotoaparát X-A10

Solídne parametre doplnil Fujifilm funkciami pre fotenie obľúbených selfie fotografií. Zadný 3 palcový displej sa tak dá otočiť o 180 stupňov smerom k používateľovi, pričom sa automaticky aktivuje systém Eye Detection pre automatické ostrenie, ktorý zabezpečí, že fotené osoby budú stredobodom záberu. Jedinou chybičkou krásy je to, že displej nie je dotykový.

Fotoaparát Fujifilm X-A10 je prispôsobený pre nadšencov selfie fotografovania

Medzi ďalšie funkcie pre fanúšikov selfie fotografovania patrí režim pre zvýraznenie, ktorý zabezpečí, že budete vyzerať čo najlepšie, spolu s množstvo zaujímavých obrazových filtrov. Pri použití s pribaleným objektívom X-mount 16-50 mm OIS II má fotoaparát X-A10 minimálnu pracovnú vzdialenosť asi 7 centimetrov, čo príde vhod aj pri fotení záberov jedla a nápojov, čo patrí tiež medzi jednu z obľúbených činností používateľov smartfónov.

3 palcový displej fotoaparátu Fujifilm X-A10 sa dá vyklopiť o 180 stupňov smerom k používateľovi

Fotoaparát X-A10 v retro štýle meria 117 x 67 x 40 milimetrov a váži 331 gramov spolu s batériou a pamäťovou kartou, no bez objektívu. Vstavané Wifi pripojenie umožní používateľom jednoduché zdieľanie obsahu a fotografovanie na diaľku s pomocou mobilného zariadenia s operačným systémom iOS alebo Android. Batéria by na jedno nabitie mala poskytnúť energiu pre odfotenie približne 410 snímok.

Fujifilm X-A10 bude k dispozícii od januára 2017 za cenu 500 dolárov s pribaleným 16-50 mm objektívom.

Súčasťou fotoaparátu Fujifilm X-A10 je aj objektív 16-50 mm OIS II