Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Creative so svojim Audio of Tomorrow vstupuje na High-End Audio trh na ISSE 2016

Creative so svojim Audio of Tomorrow vstupuje na High-End Audio trh na ISSE 2016
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Creative Technology Ltd predstavila svoj prevratný systém X-Fi Sonic Carrier na medzinárodnej výstave Sound & Sight (ISSE 2016), čo je každoročná výstava fantastických noviniek z oblasti audia a videa, ktorú organizuje Sound & Sight Journal. ISSE je výstava s 18-ročnou tradíciou, je to jediná výstava Audia a Videa v Singapúre a slúži tiež ako vzácna platforma pre audio-vizuálnych nadšencov.

Úplne nový koncept hi-res audia a videa s technológiami, ako sú Dolby Atmos, Creative SuperWide X-Fi a mnoho ďaľšími

 

X-Fi Sonic Carrier je 17 meničový reproduktorový systém skladajúci sa z hlavnej jednotky a subwoofera v konfigurácii 11.2.4. Zahŕňa technológie priestorového zvuku ako Dolby Atmos a Creative technológiu SuperWide X-Fi, aby vám priniesol dokonalý 15.2 3D zážitok, čiže to najlepšie z oboch svetov domáceho kina a high-endového zvuku.

Sonic Carrier prináša šokojúco brutálnu silu až 1000 RMS. Bezdrôtový subwoofer s výkonom 600 RMS dokáže podať brutálne hĺbky. Sonic Carrier je poháňaný 8 procesormi, takže dokáže nielen prehrávať zvuk vo vysokom rozlíšení, ale je tiež vybavený systémom pre Ultra HD video, ktoré podporuje prehrávanie 4K videa s rýchlosťou 60 fps (snímkov za sekundu) lokálneho alebo online obsahu.

Vďaka 3 rôznym bezdrôtovým technológiam, Sonic Carrier ponúka 2 samostatné Wi-Fi riešenia pre streamovanie zvuku a videa, Bluetooth, a nulové oneskorenie bezdrôtového pripojenia reproduktora k reproduktoru a prelinkovaním až k 4 subwooferom. Inteligenciu zariadenia Sonic Carrier je možné rozšíriť pomocou jednoduchého softvéru, ktorý je k dispozícii na stiahnutie alebo dokonca výmenou hárdvérového modulu – je to praktické rozšírenie do budúcnosti!

Creative so svojim Audio of Tomorrow vstupuje na High-End Audio trh na ISSE 2016

To najlepšie z oboch svetov: Super High-End Audio a 3D filmový zvuk

 

Predstavte si svet, kde je počúvanie hudby pretransformované do magického zážitku z posluchu. Presne to je 15.2 svet super širokého zvuku s dokonalou vernosťou. Tento jav sa volá SuperWide X-Fi. V tejto sfére to znamená, že každý stream zvuku bez ohľadu na jeho kvalitu je algoritmicky zmenený do úrovne s dokonalou vernosťou eXtreme Fidelity 24-bit s vysokým rozlíšením zvuku 192kHz a trojrozmerným šírením do mimoriadne širokej 15.2 zvukovej scény.

Na druhej strane, prinášame najpohlcujúcejší 3D zvukový zážitok s najnovšími technológiami Dolby Atmos, ktoré sa nachádzajú v prémiových kinách priamo domov k užívateľovi – dokonca ešte lepší. Filmy už nikdy nebudú také ako predtým s filmovým zvukom, ktorý nielenže obteká okolo užívateľov, ale je aj nad nimi. Dalo by sa očkávať, že všetky tieto výnimočné funkcie budú pozostávať z množstva drahých systémov. Namiesto toho, je to krásny elegantný kus systému bez spleti káblov. Spoločne s vynikajúcim bezdrôtovým subwooferom majú veľmi blízko k dizajnovému kusu nábytku, X-Fi Sonic Carrier je skutočným majstrovským umeleckým dielom.

Creative so svojim Audio of Tomorrow vstupuje na High-End Audio trh na ISSE 2016

SuperWide X-Fi Stereo

 

X-Fi Sonic Carrier obsahuje novú revolučnú technológiu, ktorá zmení spôsob, ako si užívatelia vychutnávajú stereo zvuk. Predstavením technológie SuperWide X-Fi Stereo: novej radikálnej audio technológie, ktorá povzdvihuje posluch do úplne inej dych berúcej dimenzie, za hranice predstavivosti. Technológia SuperWide X-Fi transformuje obyčajný stereo zdroj na magický trojrozmerný zvuk, ktorý presahuje zážitok z klasického sterea. Toto je to Audio of Tomorrow… (Zvuk zajtrajška…) ďalší skok v evolúcii počúvania hudby.

Táto zmena paradigmy vo vnímaní zvuku prináša bezkonkurenčnú úroveň detailov, jasnosť a špecifickosť obrazu s veľmi širokou zvukovou scénou, ktorá vyzdvihuje nové vnímanie posluchu, čo vzdoruje normám konvenčného sterea. No i napriek tomu, Sonic Carrier ponúka skutočne dobrý vysoko kvalitný stereo zážitok, vďaka SuperWide X-Fi technológii.

Creative so svojim Audio of Tomorrow vstupuje na High-End Audio trh na ISSE 2016

Pán Tham Chaik Kong, šéfredaktor magazínu Sight & Sound, zakladajúci člen ISSE a zvukový kritik povedal, "Keď zvukové karty Sound Blaster dominovali v oblasti PC audia na celom svete, Creative bola globálna korporácia, ktorú poznal úplne každý. Za posledných 30 rokov bol zvuk stredobodom pozornosti v Creative, vďaka oslnivému nástupu zvukových kariet do reproduktorov, slúchadiel, MP3 prehrávačov a ďalších. Zaujímavosťou však je, že táto spoločnosť so svojou podstatou zameranou na audio, celé tie roky chýbala v segmente pre audiofilov. Dobrou správou je, že to najlepšie prichádza na koniec. Už tento November, na výstave ISSE - Medzinárodná výstava audio & videa, sa stanete svedkami najnovších inovácií spoločnosti Creative v oblasti high-end audia a domácej zábavy vďaka X-Fi Sonic Carrier.”

"Mal som tú česť byť pozvaný do laboratória Creative, kde som zažil veľkolepý Sonic Carrier. Pán Sim neústupne odmieta pomenovanie Soundbar, pretože Sonic Carrier je jednoducho mimo porovnávaní so soundbarmi, či už výkonom alebo aj funkciami, ktoré má Sonic Carrier oveľa vyspelejšie, než akýkoľvek typický Soundbar. Preto ho pán Sim nazval X-Fi Sonic Carrier (ako vzducholoď). Ako klasická čínska báseň hovorí, hui dang ling jue ding, yi lan zhong shan xiao (会当凌绝顶,一览众山小) Všetky ostatné kopce vyzerajú malé z toho najvyššieho vrcholu,” dodal pán Tham Chaik Kong.

Creative so svojim Audio of Tomorrow vstupuje na High-End Audio trh na ISSE 2016

"Vždy som chcel vytvoriť high-endový reproduktorový systém pre seba, pretože žiadny reproduktorový systém nevie uspokojiť moje požiadavky. Chcem systém, ktorý je výkonný, univerzálny a zároveň usporiadaný, nádherné umelecké dielo. Nuž, a je to tu. Som hrdý, že vám môžem predstaviť X-Fi Sonic Carrier, systém s ktorým high-end zvuk už nikdy nebude taký ako predtým. Umožní milovníkom skvelého zvuku vychutnať si ich obsah fantastickým novým spôsobom. Sonic Carrier je vybavený množstvom technológií, ale najviac som nadšený z našej čerstvej novinky, a to technológie SuperWide X-Fi,” povedal Sim Wong Hoo, Tvorca Sound Blaster, X-Fi Sonic Carrier a CEO spoločnosti Creative Technology Ltd.

"V bežnom high-endovom audio systéme je potrebné aby človek sedel presne v strede medzi dvoma reproduktormi, aby si mohol vychutnať skutočne ideálny zvukový zážitok. Avšak to nie je ideálna situácia, najmä pre tých z nás, ktorí sú vždy veľmi zaneprázdnení a neustále v pohybe vo viacerých miestnostiach. Technológia SuperWide X-Fi v Sonic Carrier skoncuje s nutnosťou byť na jednom mieste, pretože prináša rozsiahlu zvukovú scénu. Odteraz si môžete vychutnať skvelý zvuk z rôznych častí miestnosti. V skutočnosti ide o radikálnu technológiu, ktorá pohladí vaše zmysly. Vďaka čomu vás prenesie do kúzelného trojrozmerného zvukového sveta za hranice vašej predstavivosti. A toto je Audio of Tomorrow (Zvuk Zajtrajška).”

Creative so svojim Audio of Tomorrow vstupuje na High-End Audio trh na ISSE 2016

(Zdroj: Tlačová správa Creative)