Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Príslušenstvo Remo pre hlasové ovládanie vašej kamery Hero na diaľku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nedávno uvedené akčné kamery GoPro Hero5 Black a Hero5 Session ponúkajú používateľom okrem iného aj funkciu ovládania kamery pomocou hlasových príkazov. No to funguje dobre len do určitej vzdialenosti používateľa od kamery a ani príliš hlučné prostredie nepomáha v rozpoznaní príkazov.

Spoločnosť GoPro sa preto rozhodla vydať príslušenstvo pre akčné kamery Hero5 vo forme hlasového ovládača Remo, ktorý má dostatočný dosah a nerobí mu problém ani mokré prostredie. Remo je dodávané s náramkom na ruku alebo klipom na odev, do ktorého sa vkladá. Zariadenie je pritom vodotesné do hĺbky 5 metrov.

Zariadenie GoPro Remo slúži pre bezdrôtové hlasové ovládanie akčných kamier GoPro Hero5 Black a Hero5 Session

Používateľ vybavený hlasovým ovládačom Remo môže bezdrôtovo aktivovať akčnú kameru Hero umiestnenú až do vzdialenosti 10 metrov od neho. Rovnako ako je tomu u samotnej kamere Hero5, aj Remo momentálne dokáže rozpoznať 13 hlasových príkazov v 10tich jazykoch.

Súčasťou dodávky príslušenstva GoPro Remo je aj náramok na zápästie a klip na odev

Medzi možnosti hlasového ovládania patrí spustenie alebo zastavenie nakrúcania videa, pridávanie značiek do záberov pre zvýraznenie dôležitých okamihov, fotografovanie alebo prepínanie medzi rôznymi režimami kamery. Navyše má používateľ možnosť spustiť alebo zastaviť nahrávanie aj prostredníctvom jednoduchého stlačenia tlačidla na zariadení.

Nové príslušenstvo GoPro Remo pre hlasové ovládanie akčných kamier GoPro Hero5 je k dispozícii na stránkach výrobcu a u vybraných predajcov za cenu 89,99 EUR.

Zariadenie GoPro Remo pre hlasové ovládanie akčných kamier Hero5 má dosah do vzdialenosti 10 metrov