Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová elektronická čítačka kníh Kindle Paperwhite poteší priaznivcov Manga komiksov

Nová elektronická čítačka kníh Kindle Paperwhite poteší priaznivcov Manga komiksov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektronická čítačka kníh Amazon Kindle Paperwhite poskytuje dostatok priestoru pre priemerného čitateľa, no ak je používateľ náruživým priaznivcom japonských Manga komiksov, stretne sa s problémom s kapacitou úložného priestoru.

To však Amazon vyriešil vydaním nového modelu elektronickej čítačky kníh Kindle Paperwhite, ktorá poskytne 32 GB voľného miesta pre skladovanie obrazových príbehov zo žánru Manga. Možno aj preto je zatiaľ nová elektronická čítačka zatiaľ dostupná iba pre japonský trh.

Spoločnosť Amazon vydala pre japonský trh nový model čítačky elektronických kníh Kindle Paperwhite s kapacitou 32 GB pre skladovanie obľúbených Manga komiksov

Elektronická čítačka Kindle Paperwhite vo verzii s 32 GB úložného priestoru je vybavená rovnakým rozlíšením s hustotou 300 bodov na palec, ako bežné E-ink displeje Paperwhite pre rok 2016, ktoré však majú kapacitu vnútorného úložiska osemkrát menšiu. Podľa Amazonu tak nová čítačka poskytne používateľom dostatok priestoru pre ukladanie celých sérií populárnych Manga zväzkov, ako je napríklad Asari-chan či Naruto, ktoré dokopy obsahujú až stovky zväzkov.

Elektronická čítačka kníh Amazon Kindle Papaerwhite s 32 GB úložného priestoru má rovnakú hustotu bodov displeja, ako bežné modely Kindle Paperwhite

Okrem poriadne veľkého ukladacieho priestoru sa nový model môže pochváliť tým, že dokáže obracať stránky až o 33 percent rýchlejšie. Je to možné vďaka aktualizovanému softvéru Kindle. Používatelia tak môžu pohodlne a rýchlo preskakovať nudné časti, a to rýchlosťou až siedmych strán za sekundu.

Nová „Manga“ elektronická čítačka kníh Amazon Kindle Paperwhite je zatiaľ k dispozícii len v Japonsku, ktoré je kolískou tohto žánru. Cena bola stanovená na 16280 JPY (približne 143 Eur), pre členov Amazon Prime je cena za čítačku znížená na 12280 JPY (približne 108 Eur).

Aktualizovaný softvér v elektronickej čítačke Amazon Kindle Paperwhite umožní čitateľom oveľa rýchlejšie obracanie nudnejších stránok