Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Technologicky vyspelý kávovar aj pre začínajúcich milovníkov dobrej kávy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bez kávy si mnohí z nás nevedia ani predstaviť začiatok dňa a mnohí nadšenci si dobrú kávu vedia vychutnávať aj viackrát za deň. Výrobcovia ponúkajú množstvo inteligentných kávovarov, ktoré dokážu pripraviť hrnček tejto čerstvej povzbudzujúcej tekutiny, no spoločnosť Goat Story sa zamerala so svojim novým kávovarom Gina skôr na posilnenie „snobstva“ používateľov, ktorým kávovar umožní pripraviť tri druhy kávy v spolupráci s mobilnou aplikáciou a Bluetooth prepojenej váhy.

Kávovar Gina vyzerá ako štýlový no bežný kávovar, kde sa do keramického lievika, umiestneného v hornej časti zariadenia, vloží namletá káva a naleje sa do neho horúca voda. Aromatický nápoj potom vyplní sklenenú kanvicu. No vyspelá technológia kávovaru Gina sa nachádza práve v medenom ventile, ktorý je navrhnutý tak, aby aj amatérski variči kávy mali možnosť experimentovať s rôznymi technikami v jedinom zariadení.

Nový kávovar Gina prináša milovníkom kávy možnosť pripraviť až tri druhy tohto obľúbeného nápoja

Nastavením ventilu môže Gina pripraviť tri druhy kávy, ktoré často vyžadujú na prípravu použitie špecializovaných strojov. Pre štandardnú zalievanú kávu je potrebné nechať ventil úplne otvorený, zatiaľ čo sa horúca voda leje na pomletú kávu. Pre pretláčanú kávu musí zase ventil zostať zatvorený, aby káva nasiakla predtým, ako sa prepustí do sklenenej kanvice. To by jej malo údajne dodať bohatšiu a ostrejšiu chuť. Prekvapkávaná káva za studena vyžaduje použitie extra skleneného džbánu, ktorý sa vyplní namletou kávou. Ten sa umiestni nad priepustný ventil, ktorý je nastavený tak, ako prepúšťal studenú vodu po kvapkách po dobu niekoľkých hodín.

Špecilaizovaný medený ventil umožní nastavenie pre prípravu rôznych druhov káv

Pre začínajúcich nadšencov si výrobca pripravil aj sprievodnú mobilnú aplikáciu pre systémy iOS a Android, ktorá naviguje používateľa celým procesom prípravy kávy. Aplikácia mu poskytne informácie o presnom množstve kávy alebo vody potrebnej pre daný druh nápoja. K tomu jej dopomáha zabudovaná váha v spodnej časti kávovaru, ktorá je s mobilným zariadením prepojená prostredníctvom Bluetooth pripojenia. Pri príprave časovo náročnej prekvapkávanej kávy vás aplikácia upozorní, kedy bude káva hotová. Používatelia taktiež môžu experimentovať s pomermi a svoje výsledky sa môžu podeliť on-line komunite kávovaru Gina.

Kávovar Gina so zabudovanou váhou umožní používateľom cez spirevodnú mobilnp aplikáciu presne nadávkovať množstvo namletej kávy a vody

Spoločnosť Goat Story sa rozhodla získať finančné prostriedky na výrobu kávovaru Gina prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. A hoci do konca kampane zostáva ešte 59 dní, už teraz sa jej podarilo získať takmer 75 000 dolárov, pričom prvotný cieľ bol stanovený na 50 000 dolárov. Kávovar Gina sa dá získať finančnou podporou v sume 160 dolárov, pričom na výber je v bielej alebo čiernej farbe alebo v povrchovej úprave z nerezovej ocele. Existuje aj luxusný model kávovaru, ktorý je pozlátený, a ktorý vás vyjde na 550 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy kávovarov by mali byť k dispozícii od apríla 2017.

Kávovar Gina určite ocenia milovníci dobrej kávy