Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vuze: 360 stupňová kamera pre pohlcujúce videá vo virtuálnej realite

Vuze: 360 stupňová kamera pre pohlcujúce videá vo virtuálnej realite
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HumanEyes Technologies už v máji na filmovom festivale v Cannes prvýkrát predstavila inovatívnu kameru Vuze 3D 360 pre nakrúcanie videí v plných 360 stupňoch. Kamera sa od tej doby posunula do produkčnej fázy a spoločnosť konečne oznámila jej dostupnosť a cenu.

Kamera Vuze 3D 360 má v plochom tele s oblými hranami zabudovaných 8 Full HD kamier vybavených širokouhlými objektívmi, ktoré sú usporiadané vo dvojiciach po rohoch zariadenia. Každá šošovka v kamere pokrýva uhol 120 stupňov horizontálne a 180 stupňov vertikálne. Kamery dokážu nahrať plne 360 stupňové videá v 3D a samozrejme ponúka aj možnosť 2D záznamu, oboje s rozlíšením 4K pri rýchlosti 30tich snímok za sekundu. O záznam priestorového zvuku sa postará štvorica zabudovaných citlivých mikrofónov.

Spoločnosť HumanEyes Technologies oznámila dostupnosť novej kamery Vuze 3D 360

Kamera je malých rozmerov, meria 12 x 12 x 3 centimetre a podľa slov výrobcu dokáže spracovať obraz takmer v reálnom čase. To znamená, že na každú 1 minútu záberov potrebuje kamera na vytvorenie 360 stupňového videa 1 minútu na spracovanie. Vuze sa ovláda pomocou jediného tlačidla, no je ju možné diaľkovo ovládať prostredníctvom mobilnej aplikácie pre zariadenia so systémom Android alebo iOS.

Kamera Vuze 3D 360 využíva 8 malých kamier so širokouhlými šošovkami pre záznam 360 stupňového videa v 2D aj v 3D

Spájanie a editácia videozáznamu sa vykonáva prostredníctvom softvéru Vuze Studio pre počítače PC a Mac. Používateľ si výsledok môže pozrieť pomocou VR headsetu, ktorý je súčasťou balenia, a ktorý je kompatibilný s väčšinou smartfónov na trhu. V balení sa nachádza aj štandardný malý statív a krátka tyč pre záznam z ruky.

Kamera Vuze 3D 360 dokáže spracovať záznam takmer v reálnom čase

Kamera Vuze 3D 360 sa dá objednať na stránke výrobcu za cenu 799 dolárov v takzvanom balení Vuze VR Kit, ktorý obsahuje kameru, statív, ručný držiak a VR headset pre smartfóny. Vybavenie objednávok je naplánované na október.

Súčasťou balenia kamery Vuze 3D 360 je aj malý statív, ručné držadlo a VR headset pre smartfóny