Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xiaomi Yi M1: Bezzrkadlový fotoaparát za neuveriteľne nízku cenu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Xiaomi je známy najmä pre svoje cenovo dostupné a výkonné smartfóny, v poslednom čase však rozširuje svoje portfólio a cez tablety, drony či akčné kamery sa s modelom pod označením Yi M1 dostáva rovno do najžiadanejšieho segmentu bezzrkadlových fotoaparátov. Ako je u tohto výrobcu zvykom, cena tohto zariadenia je veľmi lákavá.

Bezzrkadlový fotoaparát Xiaomi Yi M1 disponuje 20 megapixlovým snímačom vo formáte Micro Four Third od Sony a svojim minimalistickým dizajnom pripomína fotoaparáty Leica. Pre automatické ostrenie využíva systém kontrastnej detekcie s 81 ostriacimi bodmi. Rozsah citlivosti ISO je udávaný od 100 po 25 600 a fotoaparát zvláda sekvenčné snímanie 5 snímok za sekundu. Podporované je aj ukladanie vo formáte RAW.

Spoločnosť Xiaomi predstavila svoj prvý bezzrkadlový fotoaparát Yi M1

Fotoaparát nie je vybavený vstavaným bleskom a chýba mu aj elektronický hľadáčik, to však Xiaomi kompenzuje pridaním výberu z dvoch objektívov, 12-40 mm F / 3.5 – 5.6 alebo 42,5 mm F / 1.8. Pre kompozíciu snímok poslúži 3 palcový dotykový LCD displej s rozlíšením 720 na 480 bodov, pričom ovládacie menu je prispôsobené tak, aby sa v ňom ľahko orientovali používatelia smartfónov.

Bezzrkadlový fotoaparát Xiaomi Yi M1 bude dodávaný v dvoch farbách a používateľ si bude môcť zvoliť z dvoch objektívov

Pokiaľ ide o nakrúcanie videí, fotoaparát Yi M1 zvláda 4K rozlíšenie pri rýchlosti 30 snímok za sekundu a taktiež podporuje záznam spomaleného videa pri rýchlosti 240 snímok za sekundu, no v rozlíšení len 480p. Nechýba podpora Wifi a Bluetooth 4.1 pre prepojenie s mobilnými zariadeniami.

Bezzrkadlový fotoaparát Xiaomi Yi M1 sa bude dodávať v bielej alebo čiernej farbe. Dostupný bude zatiaľ len pre čínsky trh za cenu približne 294 Eur s objektívom 12-40 mm F / 3.5 – 5.6, alebo za cenu v prepočte okolo 400 Eur s objektívom 42,5 mm F / 1.8.