Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prehľad najzaujímavejších technológií a zariadení z veľtrhu IFA 2016

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dámy, stalo sa vám niekedy, že tá selfie fotka z mobilu asi nevyzerá tak, ako chcete? Čínsky Huawei vyšiel preto ženám v ústrety a vo svojich nových smartfónoch prináša aj digitálny kozmetický salón.

Čínsky výrobca Huawei predstavil nový rad smartfónov strednej triedy Nova a Nova Plus. Smartfóny majú viacúrovňovo zakrivené telo s brúseným hliníkovým povrchom, vďaka ktorému sa dajú pohodlne a pevne uchopiť. Huawei Nova má 5 palcový a Nova Plus 5,5 palcový displej.

Najmä dámy poteší predný selfie fotoaparát s rozlíšením 8 megapixlov s možnosťou fotenia aj pri horších svetelných podmienkach. Navyše sa na fotky dajú aplikovať aj rôzne doslova kozmetické efekty v rámci aplikácií Beauty Makeup 2.0 a Beautiful Skin 3.0.

Huawei zároveň predstavil aj dva nové farebné varianty svojej súčasnej vlajkovej lode P9 vo výraznej žiarivej modrej a červenej farbe.

No a jeho vlajkovou loďou medzi tabletmi sa stáva MediaPad M3. Má obrazovku s veľkosťou 8,4 palca a je poháňaný výkonným osemjadrovým procesorom Huawei Kirin 950. Na ozvučení tabletu pritom pracovali aj akustickí inžinieri zo spoločnosti Harman Kardon. No a zaujímavý je aj údaj o výdrži batérie, ktorej kapacita je 5100 mAh.

Veľtrh IFA 2016 priniesol množstvo zaujímavých zariadení zo sveta spotrebnej elektroniky

Spoločnosť LG sa na IFA predviedla so svetovo doteraz najväčším ultra-širokým monitorom s 38 palcovým zakriveným displejom. 38UC99 si prináša 4K zobrazenie v extrémne širokouhlom rozlíšení 3840 na 1600 bodov. Okrem neho boli predstavené aj dva menšie ultra-široké monitory s uhlopriečkou 34 palcov.

Aktívnych športovcov by pre zmenu mohli zaujať hodinky Garmin Forerunner 35 so zabudovaným GPS modulom a optickým snímačom pre meranie frekvencie srdcového tepu. Okrem všetkých dôležitých funkcií pre fitness aktivity hodinky disponujú aj funkciami pre zobrazovanie notifikácií a pre ovládanie prehrávania hudby z pripojeného smartfónu.

Pri hudbe ešte chvíľku zostaneme, japonská Sony vyšla na svetlo sveta s hudobným prehrávačom NW-WM1Z Walkman. Ten je však skôr určený pre majetnejších audoufilov. Obsahuje výkonný zosilňovač a podporuje všetky druhy bezstratových formátov. Konštrukcia je vyrobená z bezkyslíkatej medi s pozlátenou povrchovou úpravou. Tento štýlový kúsok vás však vyjde na zopár tisícok Eur.

Aj výrobcu Bang and Olufsen pozná zrejme každý nadšenec hudby. Tú mu po novom môžu sprostredkovať aj bezdrôtové reproduktory BeoSound 1 a BeoSound 2. Sú vytvorené v zaujímavom dizajne v prevedení ihlanovej hliníkovej konštrukcie. Tá umožňuje šírenie zvuku do všetkých smerov okolo reproduktora. V hornej časti reproduktorov sa nachádza otočný regulátor hlasitosti s dotykovým panelom pre základné ovládacie prvky.