Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SES predstavuje vysielanie v Ultra HD s vysokým dynamickým rozsahom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť SES na IBC 2016 v Amsterdame predviedla tri ukážky vysielania Ultra HD (UHD) s vysokým dynamickým rozsahom (HDR). V rámci jednej ukážky bol predvedený testovací kanál UHD HDR, ktorý SES spustila počas svojich Industry Days v máji tohto roka a ktorého obsah vytvára spoločnosť LG Electronics.

Na demonštráciu bola využitá plochá obrazovka LGE OLED s uhlopriečkou 65 palcov. Kanál bol kódovaný v hybridnom formáte Log Gamma (HLG), ktorý je spätne kompatibilný s technológiou HDR, vyvinutou spoločnosťami BBC a NHK.

Druhá demonštrácia predstavila dve sady obsahu v rozlíšení UHD, vytvorené spoločnosťami Samsung a SES. Vysielanie prebehlo na 75-palcovej televízii Samsung Quantum dot SUHD a rovnako využilo formát HLG.

Tretia demonštrácia UHD vysielania predstavila spätne kompatibilnú technológiu HDR Technicolor/Philips na 65-palcovej plochej obrazovke LGE OLED, ktorá bola pripojená k set-top-boxu Technicolor.

SES predstavuje vysielanie v Ultra HD s vysokým dynamickým rozsahom

Thomas Wrede, viceprezident spoločnosti SES pre prijímacie systémy, poznamenal: „Funkcia HDR bude kľúčová pre ďalšie generácie Ultra HD, pretože umožňuje omnoho vyšší kontrast a ponúka realistickejší zážitok zo sledovania. Spolupráca s hlavnými priemyselnými hráčmi je pre ďalší vývoj v tejto oblasti nevyhnutná."

Spoločnosť SES vytvorila novú ukážkovú slučku, ktorá demonštruje ohromujúcu kvalitu obrazu v Ultra HD prijímanom prostredníctvom satelitu a dokazuje, ako táto technológia umocňuje zážitok zo sledovania televízie. Nový video obsah bude zaradený aj na SES Ultra HD demo kanály, ktoré sú dostupné zo satelitov na pozíciách 19,2°E, 28,2°E, 23,5°E, 31,5°E a 5°E.

Informácie o naladení demo kanálov sú dostupné tu: http://www.ses.com/ultra-hd

(Zdroj: Tlačová správa SES)