Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kobo chce zaujať s veľkou a vode odolnou čítačkou elektronických kníh Aura One

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak sa spomenie čítačka elektronických kníh, väčšinu z nás pravdepodobne napadne napríklad model Amazon Kindle, no aj spomedzi menších značiek sa dá vybrať niekoľko pôsobivých čítačiek elektronických kníh. To je aj prípad kanadskej spoločnosti Kobo, ktorá predstavila svoj posledný výtvor s názvom Aura One. Čítačka má impozantný 7,8 palcový displej a umožňuje náruživým čitateľom si vychutnať chvíle oddychu s dobrou knihou aj pri kúpaní sa vo vani.

Jeden z hlavných rysov novej čítačky elektronických kníh Aura One je rozhodne jej veľkosť. Väčšina čítačiek má veľkosť displeja 6 palcov (15 centimetrov), no Aura One si so sebou prináša poriadne veľkú zobrazovaciu plochu 7,8 palca (20 centimetrov) s hustotou 300 bodov na palec. Podľa výrobcu tak čítačka umožňuje navolenie väčších písmen a širšieho riadkovania textu, rovnako ako sa môže znížiť počet strán knihy pri menšom fonte, pričom nedôjde ku strate čitateľnosti.

Kanadská spoločnosť Kobo predstavila novú čítačku elektronických kníh s názvom Aura One

Napriek tomu, že je Aura One najväčšou čítačkou elektronických kníh na trhu, je stále tenká a ľahká. Meria 195,1 x 138,5 x 6,9 milimetrov a váži len 230 gramov. Tenké prevedenie neprekáža zavedeniu vodotesného štandardu IPX8, čo predstavuje to, že čítačka môže byť bez problémov ponorená vo vode po dobu jednej hodiny a to až do hĺbky dvoch metrov.

Čitačka elektronických kníh Kobo Aura One má veľký prehľadný displej s uhlopriečkou 7,8 palca

Nielen samotná veľkosť displeja pomáha uľahčiť čítanie očiam používateľa. Kobo vybavila čítačku Aura One aj technológiou pre zníženie vyžarovania modrého svetla, ktoré pri dlhom pozeraní na displej zariadenia počas neskorých nočných hodín môže spôsobiť problémy so zaspávaním. Technológia ComfortLight PRO v čítačke Aura One znižuje pôsobenie modrého svetla na používateľa, pričom je k dispozícii aj svetelný senzor pre automatické upravenie jasu v závislosti na dennej dobe.

Čítačka elektronických kníh Kobo Aura One je vodotesná so štandardom IPX8

Rovnako ako je tomu u väčšiny čítačiek elektronických kníh, aj Aura One poskytuje na výber celý rad veľkostí písma a fontov, rovnako ako možnosti úpravy hrúbky a ostrosti textu. Čitatelia majú tiež možnosť si nastaviť okraje stránok, zvýrazniť určité pasáže či použiť vstavaný slovník pre slová, ktorým nerozumejú. Čítačka je poháňaná 1 GHz procesorom a 512 MB operačnej pamäte RAM. Disponuje 8 GB úložného priestoru, kde by sa bez problémov malo zmestiť až 6000 elektronických kníh.

Čítačka elektronických kníh Kobo Aura One sa začne predávať 30 septembra za cenu 229 dolárov.

Čitačka elektronických kníh Kobo Aura One disponuje technológiou pre zníženie vyžarovania modrého svetla