Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hudobný prehrávač ovládaný postavičkami zabaví vaše ratolesti

Hudobný prehrávač ovládaný postavičkami zabaví vaše ratolesti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jooki je digitálny hudobný prehrávač pre deti, ktorý sa namiesto displeja a tlačidiel ovláda pomocou figúrok rôznych postavičiek alebo žetónmi s obrázkami. Hudobný prehrávač s vlastnosťami Bluetooth a Wifi reproduktorov je zameraný na mladších milovníkov hudby, ktorí pre výber skladieb tak môžu používať unikátnu metódu ovládania, pri ktorej sa zabavia.

Hudobný prehrávač Jooki vyzerá na prvý pohľad ako každý iný bezdrôtový reproduktor zabalený do dizajnu sýtych a živých farieb. Vývojári prehrávača, ktorí pracovali v spoločnostiach ako Google a Huawei, chceli dať deťom možnosť si vybrať a počúvať hudbu bez displeja a komplikovaného menu, ktoré by ich rozptyľovalo. Deti v interakcii s prehrávačom Jooki tak nemusia zakaždým volať rodičov, keď chcú zmeniť prehrávanú pieseň.

Bezdrôtový hudobný prehrávač Jooki je špeciálne navrhnutý pre deti

Deti môžu začať počúvať hudbu podľa svojho výberu jednoducho tak, že jednu z priložených figúrok postavičiek alebo žetón s obrázkom umiestnia na bod v strede reproduktora, ktorý disponuje prenosovou technológiou NFC. Nechýbajú ale ani fyzické tlačidlá pre preskakovanie medzi skladbami, pozastavenie prehrávania alebo nastavenie hlasitosti.

Rodičia môžu nahrať skladby prostredníctvom mobilnej aplikácie priamo na vnútornú pamäť prehrávača Jooki, ktorá má kapacitu 4 GB. V aplikácii sa dá vybrať album, jednotlivé skladby, ako aj zostavené playlisty. Wifi reproduktor spolupracuje tiež so službou Spotify. Zakaždým keď dieťa vloží figúrku alebo žetón na stred, spustí sa prehrávanie skladby. Nastaviť sa dá aj to, či sa položením figúrky má hudba zastaviť, pozastaviť alebo pokračovať v hre. Aplikácia sa dá tiež použiť aj ako diaľkové ovládanie.

Hudobný prehrávač Jooki sa ovláda prostredníctvom figúrok postavičiek alebo žetónov s obrázkami

Medzi rodičovskú kontrolu patrí možnosť stanovenia limitu pre hlasitosť hudby, ktorú prehráva vložený žetón alebo figúrka, alebo aj možnosť nastavenia času, kedy sa má zariadenie zapnúť alebo vypnúť. Rodičov po dlhom počúvaní hudobnej produkcie ich ratolestí určite poteší aj možnosť zapojenia slúchadiel cez 3,5 mm konektor.

Hudobný prehrávač Jooki meria 175 x 175 x 70 milimetrov a váži 700 gramov. Mal by byť odolný proti striekajúcej vode a nabitá vstavaná batéria poskytne dostatok energie pre približne osem prehrávania hudby.

Okrem možnosti ovládania hudobného prehrávača Jooki pomocou figúrok, nechýbajú ani klasické tlačidlá

Prehrávač pre deti Jooki je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa autorom už podarilo vyzbierať viac ako bola požadovaná suma 50 000 Eur. Prehrávač sa dá získať podporou kampane vo výške 139 dolárov. V balení sa nachádza jedna figúrka a päť žetónov. Za 5 Eur navyše sa dá získať ešte jedna figúrka alebo ďalších päť žetónov. Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy prehrávačov Jooki by mali byť zasielané podporovateľom kampane niekedy v júni 2017.

Bezdrôtový hudobný prehrávač Jooki pre deti sa spája s mobilnou aplikáciou prostredníctvom Wifi pripojenia