Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asociácia CEA prijala nový názov „Consumer Technology Association“

Asociácia CEA prijala nový názov „Consumer Technology Association“
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 11. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Consumer Electronics Association (CEA) predstavila svoje nové meno – Consumer Technology Association (CTA), ktoré prijala s okamžitou platnosťou. CTA ohlásila nový názov a logo počas udalosti CES Unveiled v New Yorku, čo je akcia, ktorá prináša nahliadnutie do oblasti najinovatívnejších produktov a technológií tohto roku, konajúca sa iba dva mesiace pred zahájením veľtrhu CES 2016, ktorý spoločnosť Consumer Technology Association organizuje.

Členovia asociácie nový názov ratifikovali na každoročnom stretnutí členov asociácie, ktoré sa konalo počas konferencie Innovate! v New Yorku. Organizácia Consumer Technology Association reprezentuje viac ako 2 200 technologických spoločností, pričom 80 percent z nich sú malé firmy a startupy, ostatní patria medzi najväčšie spoločnosti na svete.

Vďaka tomu, že Consumer Technology Association nahradila názov „elektronika“, ktorý v dnešnej dobe nezachytáva úplnú šírku spotrebného technologického odvetvia, názvom „technológie“ asociácia výstižnejšie reprezentuje svojich členov, pretože mnohí z nich patria medzi firmy, ktoré sú inovatívne mimo oblasť samotného hardvéru, ako napríklad BMW, Expendia Inc., Ford, Google, Lyft, Netflix, Pandora, Snapchat, Starz, Uber, WebMD, Yelp a Twentieth Century Fox.

Organizácia Consumer Technology Association bude aj naďalej vlastníkom a organizátorom veľtrhov CES – The Global Stage for Innovation (Platforma pre inovácie z celého sveta). Vzhľadom na to, že CES je celosvetovou značkou reprezentujúcou inovácie - kde sa medzinárodná technologická komunita stretáva, aby zdieľala najnovšie trendy, uzatvárala kontrakty s potenciálom meniť celé odvetvia – názov veľtrhu CES sa vo spojení s vývojom asociácie na CTA meniť nebude.

CTA vždy dbala na to, aby sa jej názov vyvíjal tak, aby reflektoval premeny veľmi rýchlo rastúceho technologického odvetvia, ktoré zastupuje. Prvým názvom asociácie bolo v roku 1924 označenie Radio Manufacturers Association (Asociácia výrobcov rádiových zariadení), ktoré sa neskôr zmenilo na Electronics Industries Association (Asociácia elektronických odvetví), následne na Consumer Electronics Manufacturers Association (Asociácia výrobcov spotrebnej elektroniky) a v roku 1999 došlo k dosiaľ poslednej zmene mena na Consumer Electronics Association (Asociácia spotrebnej elektroniky).

(Zdroj: Tlačová správa CTA)