Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Dielenský vysávač Graphite 59G607

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
12. 11. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Určite poznáte situáciu, keď potrebujete povysávať hrubú nečistotu a množstvo prachu, na ktoré by domáci vysávač určite nestačil. Tak pre tieto prípady je určený dielenský vysávač Graphite 59G607.

V balení vysávača nájdete na prvý pohľad len samotný stroj a teleskopickú odsávaciu trubicu. Výrobca však využil to, že vysávač má v sebe dosť miesta a tak tam ukryl všetky ostatné prvky balenia. Pod hlavným motorom s filtrom tak nájdeme papierové vrecko na prach, nemôžu chýbať návody a ani hlavná sacia hadica. K nej sú k dispozícii tiež rôzne nástavce. Dva na podlahy, ale aj jeden úzky na tenké štrbiny.

Výrobca pribalil aj náhradný skladaný filter. Vo výbave je aj adaptér na pripojenie tenších nástavcov. Vysávač u budú v presunoch určite pomáhať demontovateľné kolieska ku ktorým sú samozrejme pribalené aj držiaky. No a popri veľkých kolieskach nájdeme v balení aj o niečo menšie.

Antikorová úprava vysávača prospieva nielen jeho vzhľadu, ale je najmä praktická. Vďaka nej totiž dokáže odolať nárazom ako aj znečisteniu. Vysávač sa vždy hladko pohybuje vďaka veľkým zadným kolesám a predným oporným nožičkám, ktoré zase zabezpečujú jeho stabilitu.

Silný motor, s výkonom 1500 Wattov, prináša poriadnu saciu silu a dlhú výdrž. Ťah 18 kPa zabezpečí, že stroju neuniknú ani najjemnejšie prachové čiastočky v hlbokých štrbinách. Pomocou sacej hadice s otvorom, s priemerom 35 mm, dokáže vysávač upratať aj väčšie nečistoty a odpadky.

Kovová sacia rúra je pritom dĺžkovo nastaviteľná, takže sa k nečistotám netreba priveľmi zohýbať. Pracovný nástavec sa dá prakticky odložiť priamo na základňu vysávača.

Graphite má pomerne veľkú kapacitu koša pre zber nečistôt, a to až 30 litrov. Táto nádoba je tiež v antikorovej úprave, takže ju neohrozí ani prípadne povysávaná voda. Vysávač je totiž navrhnutý nielen na suché, ale aj na mokré čistenie.

Ak používate zariadenie v prostredí náročnejšom na údržbu, a po dlhší čas, netreba sa obávať, že by sa prehrial. Má totiž zabudovaný aj ventilátor na chladenie. Okrem toho je vo vnútri zariadenia ukrytý i plavák poistného ventilu, a ten je praktickým dozorcom pri práci s vodou.

Veľkým plusom vysávača je možnosť pripojiť k nemu ďalší spotrebič až s 2000 wattovým výkonom. Vysávač má na to vstavaný originálny slot. Spúšťacou trojpolohovou páčkou sa sami rozhodnete, či spustíte vysávač spolu s ďalším zariadením, alebo necháte Graphite pracovať len samostatne.

Vysávač Graphite 59G607 je teda plnohodnotným pomocníkom pre boj s malými, ale aj väčšími nečistotami. A tak sa teda dá využiť pri upratovaní v mnohých priestoroch, kde je potrebný nástroj so spoľahlivým výkonom.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)