Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo: Nové mobilné zariadenia, odolné notebooky a desktopy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lenovo si rozhodne výstavu IFA 2015 nenechalo ujsť, dominovali mobilné zariadenia, ale aj tie z IT segmentu. Tak napríklad tretia generácia tabletov Yoga si priniesla 8 a 10 palcové stoje Yoga Tab 3. Tým však velí vlajková loď Yoga Tab 3 Pro, ktorá je špecifická kovovým dizajnom a so zadnou úpravou v koži.

„Je to prevedenie v 10 palcovej verzii s 2K displejom 2560 na 1600 rozlíšenie. A má nový procesor, je tam Intel X5 Atom procesor, nová generácia. A v kombinácii s 2GB pamäťou a 16 GB interným úložiskom, plus rozšírenie o microSD kartu,“ tablet predstavuje pán Marek Tóth, Lenovo Slovakia.

Yoga Tab 3 Pro má v sebe zabudované štyri JBL reproduktory a je vybavená batériou s kapacitou až 10,000 mAh. Zaujme však aj netradičným prídavkom.

„Čo je zaujímavé na tomto tablete je, hneď na prvý pohľad, projektor. Projektor sme zabudovali priamo do tejto nohy tabletu a dá sa veľmi jednoducho otáčať. Tento projektor dokáže urobiť až 70 palcový obraz.“

Pre milovníkov selfie fotografovania vyšiel z čínskej dielne nový smartfón Vibe S1.

„Je to prvý smartfón na svete s Dual Selfie kamerou, takže dobre počujete, naozaj dvojitou selfie kamerou. Má 8 megapixelovú hlavnú kameru a k tomu je aj 2 megapixelová druhá kamera.“

Tento systém zabezpečí aj taký efekt rozmazania pozadia alebo popredia selfie snímky, prípadne možnosť vystrihnutia nasnímanej osoby, za ktorou sa potom dajú meniť pozadia.

Lenovo je vo svojej sérii mobilov s označením „P“ povestné batériami s vysokou kapacitou. V tomto smere to dokazuje aj nový 5,5 palcový smartfón Vibe P1. Jeho batéria má totiž kapacitu až 5000 mAh, vďaka čomu vydrží bez nabitia fungovať 2 až 3 dni. Ani to však nie je všetko.

„Okrem iného má ďalšiu zaujímavosť. Má špeciálny vypínač alebo prepínač na boku, ktorý keď už vám naozaj nestačí ani 5000 mAh baterka, dá sa prepnúť a telefón sa dá do takzvaného Save módu. Vibe P1 je poháňaný osemjadrovým Snapdragon 615 procesorom, naozaj výkonný procesor. Kombinácia s 2 GB pamäťou, 32 GB storage, možnosť rozšírenia o microSD kartu. A samozrejme Dual SIM, LTE variant. Prvýkrát sme použili Finger Print Sensor – čítačku otlačkov prstov na zabezpečenie toho telefónu.“

Najviac otázok od návštevníkov dostávalo Lenovo, počas výstavy IFA 2015, v súvislosti s ich prvým phabletom s názvom Phab Plus.

„Je to kombinácia smartfónu a tabletu. 6,8 palcový displej, takže naozaj niečo veľké vo Full HD prevedení pre fanúšikov, ktorí radi čo najviac browsujú a pozerajú sa na displej a nechcú to pozerať na malých telefónoch.“

Napriek svojej veľkosti sa toto zariadenie pohodlne zmestí do zadného vrecka nohavíc, či malej kabelky.

Z notebookov najviac vynikol nový ThinkPad Yoga 260 s operačným systémom Windows 10 a zabudovaným LTE modemom.

„Má otočné pánty o 360 stupňov. Môžete ho používať ako klasický notebook alebo ako tablet. No a zároveň je to naozaj ThinkPad, to znamená, že je to veľmi odolný notebook. Čo je zaujímavé na 260tke, už používa šiestu generáciu Intel procesorov Skylake.“

Nielen notebooky môžu byť odolné, dôkazom je desktop ThinkCentre Tiny, ktorý si dokonca prešiel vojenskými testami. Vydrží teda nejaký ten pád z výšky a poradí si aj s prachom.

„Má špeciálny filtrový systém, takže naozaj vydrží aj v tých extrémnych podmienkach v nejakých offisoch, kde je veľa prachu,“ vysvetľuje pán Marek Tóth, Lenovo Slovakia.

Ako je teda vidieť, čínsky výrobca Lenovo sa snaží bojovať na všetkých frontoch. A či už máte radi selfie, alebo uprednostňujete dlhú výdrž batérie, prípadne odolnosť zariadení, vyzerá to tak, že je na všetko pripravený.