Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Panasonic predstavil novinky zo sveta čiernej techniky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Televízormi s rozlíšením 4K sa to na výstave IFA len tak hemžilo, každý výrobca sa chcel v tomto smere predstaviť tým najlepším, čo má v kuchyni. No a k rozlíšeniu sa pridávali aj nové zobrazovacie technológie ku ktorým patrí aj OLED, čiže organický displej. Ani japonský Panasonic si v tomto smere nechcel nechať utiecť vlak.

„Tento rok sme predstavili práve na IFA prvú produkčnú vzorku 65-palcového zahnutého televízora s označením 65CZ950. Pre budúci rok počítame s tým, žeby sme prišli aj s plochými, rovnými televízormi. A myslím si, že práve tento typ televízora OLED je práve tým, čo môže uspokojiť tých nadšencov obrazovej kvality,“ televízor predstavuje pán Jaroslav Dúcky, Country Manager, Panasonic Slovakia.

Japonský výrobca si pri svojich 4K televízoroch od rady 700 a vyššie zvolil aj nové zobrazovacie panely, známe ako VA. Tie si so sebou prinášajú isté výhody najmä v dynamických scénach.

„Boli použité už iné typy panelov s vyššou obnovovacou frekvenciou a zároveň boli použité teda aj filtre proti šumu, proti nejakým prebleskom práve toho LED panelu.“

4K televízory teda udávajú trend, no obsahu v tomto UHD rozlíšení zatiaľ veľa nie je. Vytvoriť si ho však už môžu aj samotní používatelia pomocou modernej foto – video techniky. Japonský Panasonic sa pritom pri svojich kamerách rozhodol, že do jedného zariadenia ich dostane dve.

„Okrem toho teda, že vyššie modely kamier dokážu točiť 4K video alebo Ultra HD video, je možnosť použitia dvojitej kamery, kde na displeji ne tejto kamere sa nachádza ďalšia kamera. Získavame klasický obraz v obraze, kedy používateľ, ktorý natáča, je taktiež na obraze, ktorý je pred ním.“

Niektoré modely kamier z krajiny vychádzajúceho Slnka sú navyše vybavené nočným videním.

„Jedná sa o plnohodnotné nočné videnie, kde je pod objektívom normálne IrDA LEDka, ktorá spôsobí alebo teda pomôže tomu, aby ten obraz bolo možné natočiť aj v noci. Dosah je tu síce limitovaný, na 3 až 5 metrov, podľa toho kde točíme, ale jedná sa o plnohodnotný nočný záznam.“

A už aj fotoaparáty vedia nakrúcať 4K videá. V tomto smere je novinkou to, že model Lumix GH4 sa dočkal inovácie, a tak nový model GH4R už používateľom prináša neobmedzené nakrúcanie 4K videa v rámci kapacity pamäťovej karty spolu s technológiou V-Log L pre úpravu videí v postprodukcii. Za zmienku stojí pritom aj model GF7, ktorý je síce kompaktným fotoaparátom, ale má niečo aj zo zrkadloviek.

„Sú to plnohodnotné fotoaparáty s vymeniteľnými objektívmi.“

Okrem toho má GF7čka snímač s veľkosťou až viac ako palec a tiež otočný displej. Aj preto poteší selfie nadšencov.

„Keď sa displej vyklopí, tak sa vám obraz otočí presne zrkadlovo.“

Na IFA sa na svetlo sveta dostal aj nový kompaktný fotoaparát Lumix GX8. Tiež má samozrejme vymeniteľné objektívy, veľký snímací čip a k tomu ešte ďalšiu zaujímavú funkciu.

„A to je možnosť vytvorenia fotografií, ktoré obsahujú toľko metadát, že vám umožňuje zaostriť na ktorýkoľvek bod v danom vytvorenom snímku.“

Aj na domácu párty zábavu sa u Japoncov myslelo. Riešením je tak All in One systém radu SC MAX.

„Jedná sa o zariadenie, ktoré disponuje vstavaným zosilňovačom, niekoľkými možnosťami prehrávania hudobnej produkcie, či už je to USB kľúč, Bluetooth, Wifi, prípadne CDčko,“ vysvetľuje pán Jaroslav Dúcky, Country Manager, Panasonic Slovakia.

Najzaujímavejšie je však to, že okrem toho, že taký DJi dokážu so zariadením hudbu mixovať, dokáže zariadenie to isté aj samé ako virtuálny DJ.