Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

StabCam: Stabilizátor pre akčné kamery GoPro

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Motorizované stabilizátory pre akčné kamery sa objavujú čoraz častejšie, novinkou v tejto oblasti je stabilizátor StabCam, ktorý môže byť pripojený k akémukoľvek existujúcemu držiaku určenému pre akčné kamery GoPro. Okrem toho dokáže StabCam automaticky sledovať pohybujúci sa objekt.

Trojosový stabilizátor StabCam je vhodný pre všetky modely GoPro Hero, poradí si s GoPro úchytmi a držiakmi. Môže sa namontovať na prilbu, auto alebo na kamerovú tyč. Je tiež odolný voči poveternostným vplyvom, čiže by nemal mať problém ani v daždi alebo snehu.

StabCam

Stabilizátor je vybavený tromi pevnými a presnými motorčekmi. Jeho napájanie je riešené pomocou batérie, ktorá sa môže nabíjať prostredníctvom mikroUSB portu a je vymeniteľná. Jej výdrž by mala byť približne dve hodiny.

StabCam

StabCam prichádza s režimom Follow Me, ktorý ovládajú presné pohybové a akceleračné senzory. Pri tomto režime sa stabilizátor zameria na smartfón pohybujúceho sa používateľa. Pomocou GPS a akcelerometra v telefóne odhadne svoje pôsobisko. Kameru bude posúvať a nakláňať tak, aby sa telefón nachádzal v strede záberu.

StabCam