Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS Sony: Hudobný zážitok s High-Resolution Audio

TS Sony: Hudobný zážitok s High-Resolution Audio
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na CES 2015 uviedla spoločnosť Sony celú škálu inovatívnych technológii, ktoré umožňujú kvalitné počúvanie hudby doma. Sony tak fanúšikom muziky ponúka nový svet hudobných zážitkov vo vysokom rozlíšení.

Počúvajte hudbu kdekoľvek v dome prostredníctvom WiFi s novým SongPal Link umožňujúcim prehrávanie vo viacerých izbách. Doprajte si vyššie rozlíšenie, čistý zvuk a široký výber on-line multimédií. Na svoje si skutočne prídu aj tí najnáročnejší. Hudbu si môžete dokonca preniesť priamo z Vášho smartfónu či tabletu prostredníctvom služby Google Cast for Audio.

So značne vyšším rozlíšením než MP3 či CD, zachytáva Hi-Res Audio každú notu tak, že sa cítite ako na koncerte. Ľahko si obľúbite aj vylepšené bezdrôtové počúvanie zvukových súborov vďaka novému LDAC codec, ktorý prenáša dáta trikrát efektívnejšie než štandardne cez Bluetooth®.

Úzka spolupráca Sony s gigantom Google vyústila uvedením Google Cast for audio, ktorý bol oficiálne spustený na CES. Google Cast for audio je nový a jednoduchý spôsob využívania služieb ako Google Play Music, Deezer a mnohých ďalších na domácich reproduktoroch. Stačí stlačiť tlačidlo “cast” na vybranej audio aplikácii, či už na Androide alebo iOS, a vybrať z ponuky Váš reproduktor.

“Na základe úspechu Chromecast sme sa rozhodli ďalej expandovať cez Google Cast. Spolupracovali sme s vedúcimi výrobcami ako Sony, čo umožnilo vyvinúť lepší spôsob počúvania hudby, správ, či podcastov na najlepších reproduktoroch v pohodlí domova." dopĺňa Suveer Kothari, riaditeľ oddelenia Business Development v Google Cast.

SongPal Link umožňuje počúvanie Vašich obľúbených piesní, ktoré máte na smartfóne či PC vo viacerých izbách simultánne a to vo vynikajúcej kvalite cez pripojenie Wi-Fi. Zabudnite na vypadávajúci zvuk, šum alebo pukanie. Vďaka vylepšenej dual-band Wi-Fi (2.4GHz/5GHz) je prenos zvuku stabilnejší vďaka čomu fungujú služby ako Spotify Connect a iné Google Cast for audio služby bezproblémovo.

Užívajte si všetky služby v najvyššej kvalite vďaka jedinečnej technológii DSEE-HX™, ktorá transformuje akýkoľvek zdroj na výstup v kvalite blížiacej sa Hi-Res. Prostredníctvom Smart Zone Management si môžete prioritizovať prenos dát cez bezdrôtovú sieť, čím ozvučíte koľko izieb len chcete bez straty kvality . Nastavenie je jednoduché a intuitívne: ovládate všetko z Vášho smartfónu či tabletu cez aplikáciu SongPal™ (dostupná pre Android a iOS).

Počúvanie hudby bezdrôtovým prenosom cez Bluetooth® už nemusí znamenať nižšiu kvalitu prehrávania. Na CES Sony predviedol škálu nových produktov – od Soundbarov a AV prijímačov po slúchadlá a bezdrôtové reproduktory – podporujúce nový LDAC codec.

Doposiaľ sa prenos audia s vysokým rozlíšením cez Bluetooth spájalo s kompresiou zvukovej kvality. Teraz však LDAC dramaticky zlepšilo efektívnosť prenosu, umožňujúc bezproblémový streaming zo zariadení ako nový NWZ-ZX2 Walkman® na kompatibilné zariadenia so zachovaním zvukovej kvalitou.

Nové audio produkty od Sony sa na európsky trh dostanú v najbližších mesiacoch.

(Zdroj: TS Sony)