Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TS Sony: Nový rad kamier 4K Handycam a Full HD

TS Sony: Nový rad kamier 4K Handycam a Full HD
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S výrazným rozšírením 4K televízorov rastie aj potreba prinášať kvalitný obsah v obrovskom rozlíšení. Práve nová kamera od Sony vám umožní uchovať spomienky v najkvalitnejšom dostupnom formáte. Keď ju raz chytíte do rúk, nebudete už chcieť inú. Nový model kompaktnej kamery od Sony vás uchváti dokonalým obrazom v rozlíšení 4K a množstvom nových prepracovaných funkcií.

Nahrávanie v 4K zachytí každý detail

FDR-AXP33 je približne o 30 % menšia a o 20 % ľahšia ako predchádzajúci model FDR-AX100. Ponúka tak možnosť nahrávania z ruky v rozlíšení 4K ešte väčšiemu množstvu fanúšikov videa. Ide o prvú 4K kameru od Sony s funkciou vyváženej optickej stabilizácie Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS), ktorá zabraňuje neželanému rozostreniu pri pohyboch kamery v ruke. Táto technológia zabezpečí, že vaše videá budú ostré ako britva na celej ohniskovej dĺžke. Vychutnáte si tak pohodlné natáčanie s profesionálnym výsledkom aj napriek veľkým zoomom, ktoré často spôsobujú problém s ostrosťou videa.

FDR-AXP 33 používa na zaznamenávanie videa formát XAVC S, ktorý umožňuje jednoduché ukladanie, upravovanie a zdieľanie. Nahrávanie s prenosovou rýchlosťou 100 Mbps je samozrejmosťou. Profesionálne funkcie v FDR-AXP 33 sú skutočne citeľné. Kamera má manuálny krúžok zaostrovania a tlačidlo, ktorému môžete priradiť rôzne funkcie ako napr. zoom, zaostrovanie alebo expozíciu. Na kamere nájdete aj klasický konektor (Multi Interface shoe), vďaka ktorému môžete kameru rozšíriť o celý rad doplnkov.

Dokonca aj počas slnkom zaliatych budete pohodlne natáčať a komponovať scénu a to najmä vďaka vysoko výkonnému elektronickému hľadáčiku (EVF), ktorý poskytuje trikrát viac detailov ako u predošlých modelov . Kamera disponuje jasným 3,0" širokouhlým displejom LCD Xtra Fine s funkciou WhiteMagicTM ktorá umožňuje používateľom pozorovať jemné detaily a tóny aj na priamom slnku.

Po natáčaní jednoducho pripojíte FDR-AXP33 k vášmu televízoru s rozlíšením 4K pomocou kábla HDMI a oživíte vzácne spomienky v neuveriteľne živých a jasných farbách. Prekrásny obraz však dosiahnete aj na štandardných Full HD televízoroch. Obrovské množstvo dát v každom 4K zábere sa automaticky pretransformuje na tzv. super-sampled Full HD prehrávanie.

FDR-AXP33 dokáže navyše "orezať" 4K zábery. Odstránite pozadie, vybrané časti scény a vyplníte tak obrazovku záberom vo Full HD kvalite. Orezovú veľkosť je možné meniť pomocou páčky zoomu alebo ikony na obrazovke.

Ako zachytiť spomienky

Nový rad kamier od Sony prichádza s mnohými vylepšeniami, ktoré vám umožnia vychutnať si každý dôležitý moment naplno. Tri nové modely HDR-PJ620, PJ410 a CX405 ponúkajú Full HD nahrávanie a optickú stabilizáciu.

Pomocou funkcie Highlight Movie Maker, ktorá je dostupná vo všetkých kamerách, vytvoríte úžasné krátke filmy s prechodmi a podmazovou hudbou bez toho, aby ste boli expert na editovanie. Kamera inteligentne vyberie vaše najlepšie zábery a vy už len pohodlne zdieľate na YouTube alebo Facebook. Video je uložené vo formáte MP4 pre rýchle a pohodlné zdieľanie. S výkonným projektorom s jasom 50 lúmenov môžete vaše diela premietať priamo na stenu.

Multi Camera Control ponúka ďalšie kreatívne možnosti a dovoľuje vám ovládať viacero kompatibilných kamier súčasne vrátane funkcií ako začiatok alebo koniec nahrávania, zoom, uzávierka a ostatné štandardné nastavenia. Prídavný konektor VCT-CSM1 umožňuje pripojiť na vašu kameru ešte jednu dodatočnú. Môžete tak zachytiť tú istú scénu s rôznymi nastaveniami či ohniskovou vzdialenosťou. Zábery potom jednoducho upravíte a kombinujete v aplikácii PlayMemories Home.

Funkcia Live Streaming vám umožní zdieľanie videa cez akúkoľvek dostupnú Wi-Fi sieť.

Nový rad kamier Handycam 4K a FULL HD kamier od Sony prichádza na európsky trh vo februári 2015.

(Zdroj: TS Sony)